NOTÍCIES

L’Ajuntament congela els principals impostos, taxes i preus públics

Preveu ajuts per a les persones que apostin per les noves fonts d’energia
divendres 28 de octubre del 2022, Sant Andreu de la Barca
L’Ajuntament congela els principals impostos, taxes i preus públics

L’Ajuntament ha aprovat les ordenances fiscals, els preus públics i les taxes que estaran vigents el pròxim any, que preveuen la congelació dels que afecten majoritàriament als ciutadans.

 

Les ordenances s’han aprovat amb les vots a favor del PSC i Ciutadans i les abstencions de Fem Sant Andreu i Podemos.

 

L’alcaldessa de Sant Andreu de la Barca, Ana Alba, ha recordat que “la situació econòmica a la que fem front és complexa i no podem incrementar la pressió fiscal als ciutadans”.

 

“El nostre objectiu és permetre a ciutadania i empreses assolir la lluita contra la crisi sanitària, social i econòmica en l'actual context d'enorme dificultat”, ha dit l’alcaldessa que ha afegit que “en aquesta conjuntura econòmica ens hem de posar al costat de les famílies, especialment de les més vulnerables”.

 

La mesura suposa mantenir inalterables impostos com l'IBI, l'impost de vehicles, el d'activitats econòmiques o el de construccions i obres, les que afecten de manera directa als ciutadans majoritàriament.

 

Les ordenances preveuen mesures mediambientals i bonificacions per la instal·lació de sistemes d'energia renovable, a més es simplifica i facilita el procediment administratiu per poder accedir-hi.

 

Serveis com ara el d’atenció domiciliària per a persones vulnerables o el de teleassistència mantindran congelat el seu preu.