NOTÍCIES

L’Ajuntament crea un grup de suport psicològic als col·lectius més afectats per la pandèmia

Amb sessions de musicoteràpia per a sanitaris, cuidadors i persones grans
dimecres 09 de juny del 2021, Sant Andreu de la Barca
L’Ajuntament crea un grup de suport psicològic als col·lectius més afectats per la pandèmia

L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha creat un grup de suport psicològic per ajudar als col·lectius més afectats per la pandèmia de la covid-19.

 

La prova pilot, que es podria ampliar a la resta de la població, s’ha iniciat amb treballadors sanitaris, persones grans, amb discapacitat i cuidadores.

 

Es tracta de sessions de musicoteràpia, que es fan a les instal·lacions de l’Escola Municipal de Música i Dansa, que dirigeixen dos psicòlegs especialistes i que tenen com a finalitat aprofitar els efectes terapèutics de la música en les persones.

 

Els especialistes dissenyen la sessió en funció de la situació de cada grup de persones i dibuixen un protocol d’estímuls amb uns objectius terapèutics, que es van adequant en funció del seu desenvolupament.

 

La música és un dels estímuls que impliquen més regions del cervell al mateix temps, com ara la que controla el moviment, el ritme, la parla o la memòria.

 

Un altre dels objectius d’aquestes sessions és ajudar als usuaris a expressar i exterioritzar els sentiments i sancions que han viscut com a conseqüència de la pandèmia, com ara l’ansietat, la por o la incertesa.