NOTÍCIES

L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca habilita un hospital de campanya amb 140 llits al poliesportiu municipal

L’ONG Médicos sin Fronteras assessora al consistori pel seu bon funcionament
dijous 26 de març del 2020, Sant Andreu de la Barca
L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca habilita un hospital de campanya amb 140 llits al poliesportiu municipal

L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha habilitat el poliesportiu municipal l’11 com a hospital de campanya amb 140 llits i l’ha posat a disposició del departament de Salut perquè el pugui fer servir quan sigui necessari.

 

L’ONG Médicos sin Fronteras assessora al consistori per fer operatiu i segur l’hospital determinant, per exemple, la distància entre llits o d’altres mesures de seguretat.

 

En la posada en marxa d’aquest hospital també col·labora la Guàrdia Civil, un cos que a la ciutat té la seva comandància a Catalunya, i empreses del municipi, que han cedit materials.

 

La Guàrdia Civil ha portat llits i matalassos de la seva comandància per habilitar l’hospital de campanya, així com el paviment amb el que es cobreix el terra del poliesportiu.

 

L’institut armat també ha participat en el muntatge de l’hospital.

 

L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca també ha acordat amb l’hotel Bristol de la ciutat que l’establiment, que disposa de 57 llits, pugui convertir-se en hospital de campanya en cas de necessitat.

 

L’objectiu de la mesura, inicialment, és acollir a aquests centres persones afectades per coronavirus que rebin l’alta hospitalària però no puguin estar a casa seva ja sigui perquè estan soles o perquè han d’estar aïllades de la seva família.

 

A les instal·lacions de l’Hotel Bristol també es reserva una planta per al personal sanitari en actiu que decideixi aïllar-se de la seva família.

 

L’alcalde de Sant Andreu de la Barca, Enric Llorca, ha explicat que “en una situació d’extrema gravetat com la que vivim tots hem de contribuir a millorar la qualitat de vida de les persones”.