NOTÍCIES

L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca posa en marxa mesures per millorar la qualitat de l'aire

dijous 05 de març del 2020, Sant Andreu de la Barca
L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca posa en marxa mesures per millorar la qualitat de l'aire

S'han instal·lat una dotzena de capturadors de diòxid de nitrogen per analitzar la situació real de ciutat

L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha posat en marxa un pla per a conèixer la situació real de la qualitat de l'aire de la ciutat i a partir del resultat, si és necessari, prendre les mesures adequades per a millorar la situació.

Durant aquesta setmana s'han instal·lat una vintena de mesuradors i posteriorment s'analitzaran les mostres recollides per a conèixer la realitat actual.

La regidora de Medi Ambient, Maite Navas, ha explicat que "estem molt interessats a conèixer la situació real de la ciutat i és per això que vam sol·licitar a la Diputació que col·laborés amb nosaltres per a poder fer un estudi minuciós".

Els mesuradors, que s'han instal·lat en diversos punts de la ciutat, recolliran mostres per poder determinar el nivell de diòxid de nitrogen que hi ha en l'aire.

El diòxid de nitrogen es deriva, fonamentalment, dels processos de combustió a altes temperatures i s'emet, per exemple, pel tub d'escapament dels vehicles.

Els mesuraments es duran a terme durant tres setmanes i l'anàlisi dels resultats es podria tenir en quatre mesos.

Maite Navas ha explicat que els mesuradors s'han col·locat en els fanals de llocs estratègics, com per exemple els carrers més estrets, els espais pròxims a les escoles, llocs amb trànsit divers o els carrers per als vianants. "El resultat ens donarà la mitjana de la situació de la ciutat", ha dit Navas.

Per part seva, la regidor de Salut Pública, Montserrat Tobella, ha recordat que els òxids de nitrogen "afecten directament la salut de les persones i al Medi Ambient" i ha afegit que "sabent la realitat de la ciutat podem actuar en conseqüència, en cas de necessitat".