NOTÍCIES

L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca reitera la disposició dels equipaments sanitaris habilitats per atendre als afectats de coronavirus

El consistori posa per davant el benestar de la ciutadania
dimarts 07 de abril del 2020, Sant Andreu de la Barca
L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca reitera la disposició dels equipaments sanitaris habilitats per atendre als afectats de coronavirus

L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha reiterat avui dimarts al departament de Salut que té a la seva disposició els equipaments sanitaris habilitats a la ciutat per atendre als afectats per Coronavirus.

 

El consistori va habilitar a finals del mes de març dos equipaments sanitaris: un al poliesportiu municipal, amb 140 llits, i un altre a l’Hotel Bristol, amb 47 llits.

 

Els dos equipaments estan dotats de tot el material sanitari per atendre als afectats, així com del personal que atendria als malalts derivats a aquestes instal·lacions.

 

Des del primer moment, l’Ajuntament ha fet saber aquesta situació al departament de Salut i per l’habilitació dels espais ha comptat amb el suport de l’ONG Médicos Sin Fronteras.

 

La Guàrdia Civil ha contribuït a l’habilitació de l’hospital habilitat al poliesportiu municipal i empreses i ciutadans particulars de Sant Andreu de la Barca col·laboren per la seva posada en funcionament.

 

Els dos hospitals compten amb el mateix pla funcional, redactat pel mateix equip, que l’hotel medicalitzat de Martorell, que ha entrat en servei aquesta setmana.

 

El consistori ha reiterat avui al departament de Salut la disposició d’aquests dos equipaments, així com la seva voluntat, amb el suport de la Diputació, de fer-se càrrec de les despeses econòmiques que se’n deriven.

 

L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca vol deixar palès que per sobre de les possibles diferències entre administracions i organismes ha de prevaldre el benestar de la ciutadania.

 

Donat el col·lapse que pateix l’Hospital de Martorell, que és el centre de referència per a la població de Sant Andreu de la Barca, que, de manera intermitent ha de tancar les seves urgències i derivar als pacients al Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) de Sant Andreu de la Barca, el consistori facilita la posada en marxa d’aquests equipaments amb la finalitat de prestar una atenció correcta a la població.

 

Els centres també prestarien atenció als pacients diagnosticats com a positiu que són derivats a casa seva.

 

L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca reitera la seva disposició a col·laborar amb el departament de Salut amb la finalitat de contribuir al benestar de la població, no només de Sant Andreu sinó també del seu entorn, en un moment especialment complex.