NOTÍCIES

L’Ajuntament destina més d’un milió i mig d’euros a la reactivació econòmica

Per fer front a la crisi econòmica derivada de la pandèmia de la Covid-19
dilluns 04 de abril del 2022, Sant Andreu de la Barca
L’Ajuntament destina més d’un milió i mig d’euros a la reactivació econòmica

Dos anys després de la irrupció de la pandèmia sanitària derivada de la Covid-19, i quan sembla que aconseguim una relativa normalitat, és hora de fer balanç.

 

La pandèmia va capgirar les nostres vides en tots els sentits, també en l’econòmic. Les empreses van haver de fer front a situacions canviants. La paralització de la societat per intentar frenar els contagis va suposar parar l’activitat comercial, empresarial i industrial, un fet que comportava pèrdues importants per als negocis de la ciutat.

 

L’Ajuntament ha invertit en aquests dos anys més d’un milió i mig d’euros per minimitzar l’impacte econòmic, reduir les pèrdues i mantenir els llocs de treball.

 

Amb la finalitat de minimitzar aquest impacte i ajudar als comerços i empreses de Sant Andreu de la Barca, l’Ajuntament va posar en marxa un pla de reactivació econòmica. Es van habilitar diferents línies d’ajudes amb objectius diversos: ajudar a adequar els centres de treball, mantenir l’ocupació i minimitzar les pèrdues.

 

A més, es van habilitar subvencions per a sectors especialment castigats, com la restauració, els centres d’estètica o els gimnasos, i es van suprimir taxes, com la d’escombraries o la d’ocupació de la via pública.

 

Reactivació del comerç

 

Un altre dels objectius ha estat la reactivació del comerç i el foment del consum a la ciutat. Amb aquesta finalitat, l’Ajuntament ha invertit 320.000 euros en el repartiment de targetes moneder, amb les quals es pretenia fomentar el consum en els comerços de Sant Andreu de la Barca.

 

La campanya, que ha tingut un gran èxit entre la població, estava pensada per donar vida als comerços i negocis de la ciutat més afectats per la crisi de la Covid-19.

 

Entre altres accions, s’ha impulsat la contractació de persones especialment vulnerables i amb problemes d’inserció laboral amb els tradicionals plans d’ocupació. També, s’ha ajudat a emprendre un negoci a sis persones que tenien una idea empresarial, ja que l’autoocupació ha estat una de les sortides per la qual algunes persones han apostat per sortir de la crisi.

 

Amb la finalitat de conèixer la realitat econòmica de la ciutat, l’alcaldessa de Sant Andreu de la Barca, Ana Alba, està realitzant una sèrie de visites a empreses de la ciutat. L’objectiu és conèixer el seu dia a dia, les seves necessitats en aspectes com, per exemple, la qualificació de la mà d’obra i la situació dels centres de treball.

 

El passat mes de març, l’alcaldessa ha pogut conèixer des de dins l’empresa Black Print Ibérica, una de les plantes més grans d’impressió d’Europa, ubicada al polígon nord-est.

 

L’alcaldessa ha recordat que “estem compromesos per consolidar la nostra ciutat com a polígon industrial estratègic a la zona nord del Baix Llobregat”.