NOTÍCIES

L’Ajuntament dissenya un pla d’atenció integral a les persones que més ho necessiten

Els serveis d’atenció a les persones se centralitzaran a Vila Maria
divendres 12 de novembre del 2021, Sant Andreu de la Barca
L’Ajuntament dissenya un pla d’atenció integral a les persones que més ho necessiten

Atendre i donar resposta a les persones més vulnerables i que més suport necessiten perquè ningú es quedi enrere. Amb aquest objectiu, l’Ajuntament ha dissenyat un pla d’atenció a les persones, que preveu accions com la millora del servei de teleassistència, un nou servei de transport porta a porta per a persones amb discapacitat o suport especial per a nens i joves de famílies amb dificultats especials.

 

L’alcaldessa de Sant Andreu de la Barca, Ana Alba, ha apuntat que “els nostres serveis socials, moderns, transparents i actuals, són un exemple d’eficàcia i sensibilitat, donant sempre resposta a les necessitats de cada família”.

 

Vila Maria, l’antiga Casa de les Monges, serà la seu de l’equip d’atenció integral als ciutadans. “Recuperem patrimoni de la ciutat i el posem al servei de les persones”, segons Ana Alba.

 

L’alcaldessa ha anunciat la posada en marxa d’un nou servei de garantia alimentària. L’objectiu és doble: aconseguir que els beneficiaris aconsegueixin més producte fresc i quilòmetre zero i implicar-los al funcionament del servei com un element d’apoderament.

 

Servei porta a porta

 

El pròxim any començarà a funcionar un nou servei de transport porta a porta per a persones amb discapacitat. D’aquesta manera, es facilitaran els desplaçaments d’aquest col·lectiu dins de la ciutat i també a altres municipis metropolitans.

 

El servei permet cobrir desplaçaments flexibles que no es repeteixen més de tres dies a la setmana i que no es poden programar fàcilment amb molta antelació.

 

Un nou model de teleassistència i l’increment dels recursos per a l’atenció domiciliària permetrà que les persones grans de la ciutat puguin passar més temps a les seves cases i que es trobin confortables i segurs, segons l’alcaldessa. També, es doblarà la capacitat del menjador de les persones grans a la nova ubicació de la plaça de la Pau. “El servei garanteix una alimentació equilibrada i sana i, al mateix temps, facilita la relació entre les persones”, ha dit l’alcaldessa.