NOTÍCIES

L’Ajuntament dobla recursos perquè cap nen es quedi enrere aquest curs

Les noves beques donen resposta a les necessitats reals dels alumnes
dimecres 29 de setembre del 2021, Sant Andreu de la Barca
L’Ajuntament dobla recursos perquè cap nen es quedi enrere aquest curs

Amb l’objectiu que cap nen es quedi enrere, amb independència de la capacitat econòmica de la seva família o de les seves característiques personal, l’Ajuntament ha incrementat aquest any els recursos que destina a les escoles. L’ampliació d’aquests ajuts, que passen de 2 a 8, s’ha fet tenint en compte les necessitats reals dels petits.

 

L’alcaldessa de Sant Andreu de la Barca, Ana Alba, ha destacat que “l’objectiu és que cap alumne es quedi sense cobrir les seves necessitats i que tots tinguin les mateixes oportunitats, amb independència de les característiques de la seva família o les seves pròpies”.

 

En aquest sentit, la regidora de Benestar Social, Irene Cabrera, ha destacat que “partim del principi de la inclusió. Per això aquestes ajudes pretenen fomentar la igualtat d’oportunitats, l’accessibilitat i l’educació en valors”.

 

Aquest any, per exemple, les famílies podran optar a ajudes perquè els seus fills participin en activitats extraescolars o sortides extraescolars.

 

També, s’incorpora una beca per al menjador dels alumnes de les llars d’infants municipals.

 

Les beques menjador són finançades pel Consell Comarcal del Baix Llobregat, tot i que l’Ajuntament pot completar o assumir la totalitat de la beca amb fons propis, en funció de criteris tècnics.

 

Amb la finalitat que tots els estudiants puguin participar en les activitats d’estiu, s’incorpora una ajuda per a les activitats que s’organitzen en aquest període, en el qual no hi ha activitat lectiva.

 

Atenció a la diversitat

 

Les ajudes previstes també contemplen una especial atenció als alumnes amb algun tipus de discapacitat. Aquestes persones tindran una ajuda per sufragar les despeses que suposa tenir un acompanyant fora de les hores lectives, com, per exemple, al servei de menjador, d’acollida o a les activitats extraescolars.

 

Les sol·licituds de les ajudes per a aquest curs escolar es podran presentar fins al 19 d’octubre. El tràmit es podrà realitzar de manera telemàtica des de la pàgina web de l’Ajuntament (www.sabarca.cat), on les famílies podran trobar totes les característiques de cadascuna d’elles. En cas de necessitat, les persones interessades poden contactar amb el número de telèfon gratuït d’informació de l’Ajuntament (900 15 19 76).