NOTÍCIES

L’Ajuntament estalvia 225.000 euros en la factura del consum de llum

Gràcies al canvi de 3.374 punts de llum per LED ara fa tres anys
dilluns 12 de abril del 2021, Sant Andreu de la Barca
L’Ajuntament estalvia 225.000 euros en la factura del consum de llum

L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha fet un estalvi important en la factura del llum gràcies a les actuacions que s’han anant duent a terme els darrers anys.

 

L’any 2020 l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca va pagar 90.000 euros en la factura del consum de l’enllumenat elèctric públic. Aquesta dada suposa una reducció del 67% respecte anys anteriors, on la factura se situava en 315.000 euros.

 

Aquest estalvi s’ha aconseguit gràcies a les bases posades l’any 2016, quan l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca va adjudicar a l’empresa de serveis energètics Ferrovial el manteniment de la il·luminació de la Ciudad.

 

Llavors es preveia una reducció del cost del llum d’un 64%, una xifra que s’ha superat, i la renovació de 3.000 punts de llum pels que incorporen la tecnologia LED, que van acabar sent 3.374.

 

La inversió va ser d’un milió d’euros, que va pagar l’empresa adjudicatària.

 

L’alcalde de Sant Andreu de la Barca, Enric Llorca, ha apuntat que aquest és un pas més “per fer de Sant Andreu una ciutat més saludable i sostenible”.

 

Els canvis s’han notat a la factura tres anys després, un cop amortitzada la inversió de l’empresa.

 

Les llums LED no només han permès un estalvi en el consum de llum, sinó que també han reduït la contaminació de la ciutat, ja que són 100% d’energia verda.

 

L’Ajuntament té l’objectiu de reinvertir l’estalvi econòmic en millorar altres factors de sostenibilitat i de reducció del consum del municipi.

 

Per ara, el següent pas és lligar sostenibilitat amb tecnologia. En aquesta línia, l’Ajuntament planeja treballar amb enllumenat intel·ligent a les nits, que permeti que els fanals graduïn la intensitat de la llum en funció del volum de gent que transiti pels carrers.