NOTÍCIES

L’Ajuntament ha lliurat la Medalla d’or de la Ciutat al col·lectiu de persones voluntàries

Sant Andreu de la Barca reconeix l’ajuda d’empreses i persones anònimes durant la pandèmia
dimarts 27 de juliol del 2021, Sant Andreu de la Barca
L’Ajuntament ha lliurat la Medalla d’or de la Ciutat al col·lectiu de persones voluntàries

L’Ajuntament ha lliurant aquest mes de juliol la Medalla d’or de la Ciutat, el màxim distintiu de Sant Andreu de la Barca, a les empreses, entitats i col·lectiu de persones anònimes que van ajudar la ciutat durant els pitjors moments de la pandèmia.

 

El ple municipal del mes de juny va aprovar per unanimitat la concessió d’aquesta medalla, que s’ha lliurant en un acte públic que ha tingut com a escenari el parc Central.

 

Aquesta és la tercera Medalla de la Ciutat que concedeix l’Ajuntament a col·lectius que es van comprometre durant la pandèmia amb la localitat, després d’haver-la imposat a l’ONG Médicos sin Fronteras i als sanitaris. En aquest cas l’escenari triat per imposar la medalla ha estat el parc Central, un espai obert i amb més capacitat que la sala de plens, amb la finalitat de respectar al màxim les mesures de seguretat preses amb motiu de l’emergència sanitària que vivim.

 

Durant l’acte, l’alcalde, Enric Llorca, va agrair en nom de la ciutat “el fet que us possessiu al costat de les persones en el pitjor moment de la nostra història recent, quan més us necessitàvem”. Llorca va recordar les trucades rebudes per desenes de persones a l’Ajuntament “preguntant en què ens podíeu ajudar. I ens vau ajudar amb les vostres trucades perquè ens fèieu veure que no estàvem sols i que la lluita mereixia la pena”.

 

L’Ajuntament ha reconegut amb l’atorgament d’aquesta medalla l’ajuda prestada per les cosidores, que van arribar a fabricar més de 30.000 mascaretes, als makers, que van fer pantalles de protecció, als voluntaris de Protecció Civil i de Creu Roja i a les empreses, de la ciutat i de fora d’ella, que van cedir material, recursos i suport.

 

En nom de tots ells va recollir la medalla una de les cosidores, Margarita, que va recordar que “és de tots”.

 

Una altra voluntària, Conchi Heras, va fer un discurs en nom de tot el col·lectiu i va recordar que “cadascú va col·laborar com va poder, amb coneixements o amb recursos però amb molta voluntat”.

 

“És per mi un honor representar al grup de persones voluntàries que van deixar enrere interessos personals o pors i es van arremangar per ajudar en allò que fos necessari”, ha dir Conchi, que va afegir que “confiem que no hàgim de fer front a una situació com aquella mai més però si torna a passar estem preparats com a societat per fer front al que calgui”.