NOTÍCIES

L’Ajuntament impulsa la constitució de comunitats energètiques

Una quinzena d’empreses s’interessen pel projecte
dimarts 18 de octubre del 2022, Sant Andreu de la Barca
L’Ajuntament impulsa la constitució de comunitats energètiques

L’Ajuntament impulsa la constitució de comunitats energètiques entre les empreses que estan ubicades a les zones industrials de la ciutat.

 

Avui dimarts, l’Ajuntament, amb la col·laboració de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, ha organitzat una xerrada informativa, que ha comptat amb l’assistència d’una quinzena d’empreses, interessades en la creació d’aquest tipus de comunitats.

 

L’alcaldessa de Sant Andreu de la Barca, Ana Alba, ha destacat que “l’objectiu és conèixer noves maneres de produir, distribuir, gestionar i consumir l’energia, que pot suposar una reducció de costos energètics, millorant la competitivitat de les empreses i minimitzant l’impacte que la nostra activitat provoca en el planeta”.

 

Alba ha recordat que l’Ajuntament té en marxa un programa que, entre d’altres coses, preveu una inversió d’un milió d’euros per a la instal·lació de plaques fotovoltaiques a diversos equipaments de la ciutat.

 

L’alcaldessa ha apuntat que “les comunitats energètiques són un valor incalculable per un canvi de model energètic més sostenible i afavorir la sobirania energètica. És una forma d’explotar el recurs energètic local i de gestionar-ne el consum de forma comunitària”.

 

Ana Alba ha subratllat que “en el sector industrial recau un pes important a l’hora de treballar per aquest canvi de model cap a les energies renovables ja que consumeix aproximadament un quart de l’energia total consumida a Catalunya”.