NOTÍCIES

L’Ajuntament pren mesures tributàries per minimitzar l’impacte de la crisi

Enguany s’eximeix del pagament de la taxa d’ocupació de via pública als bars i restaurants
dilluns 04 de maig del 2020, Sant Andreu de la Barca
L’Ajuntament pren mesures tributàries per minimitzar l’impacte de la crisi

L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha pres diverses mesures tributàries per minimitzar l’impacte econòmic que les conseqüències de la crisi poden causar als bars i restaurants de la ciutat.

El consistori prepara un paquet de mesures per pal·liar els efectes de la crisi també a les famílies.

En aquest sentit, l’Ajuntament no cobrarà enguany la Taxa d'Ocupació de Via Pública que haurien de pagar els bars i restaurants de la ciutat per tenir terrasses al carrer durant el període d’estiu.

En el mateix sentit, l'Ajuntament també deixarà de cobrar durant dos mesos la Taxa de Recollida d'Escombraries als bars i restaurants que hagin hagut d’aturar la seva activitat durant l’estat d’alarma.

L’Ajuntament ampliarà, sempre que sigui possible i compatible amb l’ús de les voreres per part dels vianants, l’espai dels bars i restaurants destinats a terrassa.

A més, el consistori repartirà kits de seguretat entre els restauradors que reprenguin la seva activitat, que incorporarà mascaretes, gel hidroalcohòlic, pantalles facials i guants, i els ajudarà a adequar els locals perquè puguin complir les mesures de seguretat que marca el decret d’alarma.

Actualment a Sant Andreu de la Barca hi ha 119 bars i restaurants i l’Ajuntament calcula que les mesures que s’han pres suposaran uns 100.000 euros.