NOTÍCIES

L’Ajuntament reclama concreció a la Generalitat en els ajuts a restauradors i comerciants

El 80% dels bars i restaurants han abaixat avui la persiana
divendres 16 de octubre del 2020, Sant Andreu de la Barca
L’Ajuntament reclama concreció a la Generalitat en els ajuts a restauradors i comerciants

L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha demanat concreció a la Generalitat sobre els ajuts previstos a restauradors i petits empresaris que a partir d’avui han vist alterat el seu funcionament un cop més.

 

El regidor de Promoció Econòmica i Comerç, Juan Pérez, ha remarcat que “aquest és un sector molt important a la nostra economia i un cop més està patint les conseqüències d’aquesta crisi, quedant en un estat crític”.

 

El Govern té previst aprovar un decret llei que inclourà ajuts per valor de 40 milions d’euros adreçats establiments, que han vist reduïda la seva facturació, però no ha concretat encara com gestionarà els ajuts.

 

Segons les patronals aquest ajut podria suposar uns 1.000 euros per negoci però encara resta concretar com es materialitzarà.

 

L’Ajuntament ha reclamat a la Generalitat que concreti amb urgència els ajuts directes que es donaran als sectors afectats i a les seves cadenes de subministrament amb la finalitat d’evitar tancaments i destruccions de llocs de feina.

 

A Sant Andreu de la Barca hi ha actualment més d’un centenar de bars i restaurants, el 80% dels quals avui han cessat la seva activitat temporalment i fins que la Generalitat permeti la reobertura.

L’Ajuntament ha fet una crida als restauradors perquè cedeixin els aliments que es poden malbaratar al Banc d’Aliments de la ciutat.