NOTÍCIES

L'Ajuntament reforça les mesures d'higiene i control per reduir el risc de contagis

S’intensifica la neteja als carrers, el control de l’ús de mascaretes i els accessos als espais municipals
divendres 31 de juliol del 2020, Sant Andreu de la Barca
L'Ajuntament reforça les mesures d'higiene i control per reduir el risc de contagis

L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha reforçat les mesures d’higiene, ha potenciat el control de l’ús de mascaretes als espais públics i ha adoptat mesures de seguretat als accessos als edificis municipals.

 

El govern municipal ha pres aquesta decisió "per responsabilitat" malgrat la situació a Sant Andreu de la Barca no és alarmant i de fet la ciutat no és una de les localitats metropolitanes on s’han fet restriccions en la mobilitat o en l'activitat.

 

Els treballadors municipals prenen la temperatura als ciutadans que accedeixen, amb cita prèvia, a l’Ajuntament per fer les seves gestions. Recordeu que podeu demanar cita prèvia al número de telèfon 900 15 19 76.

 

La Policia Local ha reforçat la vigilància a la via pública, especialment als espais més concorreguts, per assegurar el compliment de les mesures de seguretat i higiene.

 

Només durant el dia d’ahir dijous els agents locals van denunciar 15 persones que no duien mascareta al carrer.

 

L’alcalde Enric Llorca ha recordat que l’objectiu de la mesura no és recaptatori, de fet aquestes sancions no les cobra l’Ajuntament sinó la Generalitat malgrat la feina la faci la Policia Local, sinó que l’objectiu és “que la població es conscienciï de la importància de respectar les distàncies de seguretat i adoptar les mesures d’higiene recomanades per lluitar contra el virus”.

 

Així mateix, els serveis municipals mantenen el programa de desinfecció i neteja als espais públics.

 

L’Ajuntament ha fet una crida al civisme dels ciutadans per mantenir els espais nets i endreçats i recorda que, per exemple, hi ha un servei de recollida de mobles vells que retira aquests elements dos cops a la setmana, els dimarts i els dijous.

 

Altres mesures de protecció sanitària i de contenció en l'expansió del virus han estat la suspensió d'actes i activitats de pública concurrència en entorns no controlats sense garanties de màxima seguretat.

 

És per això que l'Ajuntament fa una crida a la ciutadania perquè no abaixi la guàrdia i actuï amb màxima responsabilitat i prudència. En aquest sentit, es posa l'accent en la necessitat de restringir el màxim possible l'activitat social i limitar la mobilitat als desplaçaments imprescindibles. Així mateix, es demana seguir estrictament les mesures i recomanacions de seguretat establertes per les autoritats sanitàries:

 

  • Ús obligatori i correcte de la mascareta: tant al carrer com a qualsevol espai tancat d'ús públic, tot i que es mantingui la distància física interpersonal
  • Respectar el màxim possible la distància física de seguretat entre persones: mínim 1,5 metres
  • Rentar-se sovint les mans amb aigua i sabó, o gel hidroalcohòlic
  • Evitar les aglomeracions i les reunions de més de 10 persones en entorns no segurs