NOTÍCIES

L’Ajuntament reserva gairebé mig milió d’euros per reactivar l’economia local

Petits empresaris i comerciants poden demanar els ajuts fins al 30 de setembre
dijous 03 de setembre del 2020, Sant Andreu de la Barca
L’Ajuntament reserva gairebé mig milió d’euros per reactivar l’economia local

L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha posat en marxa diferents línies d’ajut per a empresaris, comerciants i autònoms per pal·liar els efectes negatius que la pandèmia del Coronavirus ha tingut als seus negocis.

 

El consistori ha reservat una partida de 460.000 euros, que es podria ampliar en funció de l’evolució de la situació, i els ajuts es poden sol·licitar fins al 30 de setembre.

 

Un dels ajuts que es pot demanar és el que té com a objectiu contribuir a mantenir l'ocupació dels treballadors contractats en microempreses i per part de treballadors autònoms.

 

El beneficiari rebrà entre 1.425 i 4.275 euros per mantenir el 100% de la plantilla que tenia en el moment en que es va declarar l'estat d’alarma, com a mínim, durant els 6 mesos següents a la finalització d’aquest.

 

Aquest cost equival el 50% del salari mínim professional per mes. Es pot justificar màxim de 3 treballadors en un màxim de 3 mesos.

 

D’altra banda, l’Ajuntament es farà càrrec de la meitat del salari de les persones en situació d’atur que siguin contractades abans de l’1 de desembre.

 

En aquest cas, l’ajut per empresa és de 4.800 euros.

 

El pla de xoc també preveu un ajut directe de 500 euros amb els que es pretén ajudar als treballadors autònoms a sufragar una part de les despeses que han tingut durant el temps que han hagut de cessar l’activitat, com ara el lloguer dels negocis, les quotes a la Seguretat Social o els rebuts dels serveis.

 

Finalment, l’Ajuntament també ajuda als comerciants a adequar els seus negocis per poder adaptar-los a les noves necessitats i adoptar les mesures de seguretat actuals.

 

El beneficiari rebrà un ajut màxim de 600 euros.

 

La petició d’aquests ajuts es va obrir a finals del mes de juliol i fins avui s’han presentat 41 sol·licituds.