NOTÍCIES

L’Ajuntament retrà homenatge a l’agent canina Kènia en el marc de la celebració del Patró de la Policia Local

L’animal ha mort als 13 anys després de retirar-se l’any passat
dilluns 12 de setembre del 2022, Sant Andreu de la Barca
L’Ajuntament retrà homenatge a l’agent canina Kènia en el marc de la celebració del Patró de la Policia Local

L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca retrà homenatge a l’agent canina Kènia en el marc de la celebració del dia del patró de la Policia Local, el pròxim dia 29 de setembre.

 

L’any passat i amb motiu d’aquesta festivitat, l’Ajuntament va celebrar la jubilació d’aquest animal, amb el que es va posar en marxa la Unitat Canina de la Policia Local de Sant Andreu de la Barca, pionera i referent a Espanya.

 

La Kènia, un pastor alemany, va morir el passat divendres.

 

L’animal es va dedicar durant més d’una dècada a patrullar els carrers de la ciutat i fer intervencions, especialment en delictes relacionats amb la salut pública, és a dir, el tràfic de drogues.

 

L’any 2018 va rebre la medalla al mèrit policial que atorga la Unió Nacional de Caps i Directius de Policies Locals (Unijepol) com a reconeixement a la seva carrera i a una intervenció en la qual va salvar la vida al seu guia i propietari, l’any 2015.

 

La Kènia també va ser pionera en la posada en marxa del projecte de l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca per aprofitar les capacitats terapèutiques dels gossos per ajudar en el desenvolupament i la conducta dels infants amb Trastorn del Espectre Autista.