NOTÍCIES

L’Ajuntament subvenciona la contractació de persones en situació d’atur

Durant un període d’un any
divendres 26 de febrer del 2021, Sant Andreu de la Barca
L’Ajuntament subvenciona la contractació de persones en situació d’atur

L’Ajuntament subvencionarà durant un any les despeses generades per la contractació d’una persona que estigui a l’atur. El ple municipal del mes de febrer, que va tenir lloc ahir dijous, va aprovar les bases d’aquest programa, que té una dotació pressupostària de 75.000 euros.

El programa preveu que l’Ajuntament faci aquesta aportació econòmica i l’empresa que es beneficia es compromet a contractar al treballador durant un any.

El programa es va posar en marxa l’any 2014 i des de llavors un total de 90 empreses s’han acollit a la iniciativa, que ha permès la contractació de 97 persones i que ha tingut un cost per l’Ajuntament de mig milió d’euros.

El programa vol afavorir la contractació de persones que estan a l’atur, especialment de col·lectius de risc o els que tenen més dificultats per incorporar-se al mercat laboral, com ara les dones, els joves o els majors de 45 anys.

En aquest sentit, la meitat dels contractes subvencionats han servit per donar feina a dones i el 36% a persones de més de 45 anys.

Els perfils laborals més demandats són els de venedors de botigues i magatzems o empleats administratius per fer tasques d’atenció al públic.