NOTÍCIES

L’Ajuntament subvenciona les despeses de contractació de persones en situació d’atur

Hi destina una partida de 75.000 euros
dimarts 02 de març del 2021, Sant Andreu de la Barca
L’Ajuntament subvenciona les despeses de contractació de persones en situació d’atur

L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca subvencionarà la meitat de les despeses que tinguin les empreses que contractin una persona que estigui en situació d’atur durant un any.

 

Aquesta mesura està en el marc del programa “Sant Andreu avança per l’ocupació”, que ha aprovat el ple del mes de febrer, una iniciativa que suposa l’ajuda a la contractació de persones per part d’autònoms, microempreses i pimes de la ciutat.

 

Aquest programa es va posar en marxa l’any 2014 i des de llavors s’ha consolidat i ha registrat un gran èxit.

 

El programa consisteix en la subvenció per part de l’Ajuntament del 50% de les despeses salarials que suposa la contractació d’una persona.

 

De la seva banda, l’empresa que es beneficia de l’acció es compromet a contractar un treballador que estigui en situació d’atur per un període mínim d’un any.

 

L’Ajuntament destina cada any 75.000 euros al finançament del programa.

 

Des de la seva posada en funcionament, un total de 90 empreses s’han acollit a la proposta, que ha permès contractar 97 persones i ha tingut un cost per l’Ajuntament de mig milió d’euros.

 

El programa pretén afavorir la contractació de persones aturades, especialment de col·lectius de rics o els que tenen més dificultats per accedir al mercat laboral, com ara dones, joves o majors de 45 anys.

 

En aquest sentit, la meitat dels contractes subvencionats han donat feina a dones i el 36% a majors de 45 anys.

 

Els perfils laborals més demandats són els de venedors de botigues i magatzems o empleats administratius per fer tasques d’atenció al públic.