NOTÍCIES

L’agent canina Kènia de Sant Andreu de la Barca posa punt final a la seva carrera

Es jubila després d’11 anys en actiu i de rebre la medalla al mèrit policial de l’Unijepol
divendres 01 de octubre del 2021, Sant Andreu de la Barca
L’agent canina Kènia de Sant Andreu de la Barca posa punt final a la seva carrera

L’agent canina de la Policia Local de Sant Andreu de la Barca Kènia ha posat avui punt final a la seva carrera professional després d’11 anys en actiu i diverses distincions al mèrit policial.

 

Amb aquesta gossa policia, de raça pastor alemany i de 12 anys d’edat, es va posar en marxa la Unitat Canina de Sant Andreu de la Barca, que actualment és referent a Espanya.

 

L’any 2018 la Unión Nacional de Jefes y Directivos de Policías Locales (Unijepol) va atorgar a la Kènia la Medalla al mèrit policial, com a reconeixement a la seva trajectòria.

 

Una de les actuacions més destacades del full de treball de l’animal és la seva intervenció, l’any 2015, en un servei on el seu guia va resultar ferit de gravetat i ella va actuar salvant-li la vida.

 

Arran d’aquesta actuació, la Kènia va patir una lesió al maluc, malgrat el qual va continuar treballant i en actiu.

 

La Kènia va tenir una camada de 10 gossos, dels quals 9 han estat gossos policies.

 

L’alcaldessa de Sant Andreu de la Barca, Ana Alba, ha destacat la feina de l’animal al llarg de la seva carrera “que ha fet una feina fonamental en la lluita contra el consum d’estupefaents o la conscienciació dels més joves de conductes de civisme”.

 

Actualment la Unitat Canina de Sant Andreu de la Barca compta amb cinc agents canins que patrullen pels carrers i pels mercats ambulants com un element dissuasiu.

Aquests agents també han esdevingut un referent pels nens de la ciutat, ja que participen a les jornades que la Policia Local organitza de manera periòdica als centres educatius per conscienciar als joves dels perills que suposa el consum de drogues o la necessitat de tenir cura dels animals.

 

La Kènia va participar a la prova pilot impulsada per l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca que pretén aprofitar la capacitat terapèutica dels gossos per ajudar als nens afectats per un trastorn de l’espectre autista (TEA).

 

De caràcter sociable, simpàtic, dolç i dòcil l’animal continuarà vivint amb el seu guia caní i la seva família, tal i com ha fet fins ara.