NOTÍCIES

L’alcalde de Sant Andreu de la Barca reclama a la Generalitat que garanteixi l’alimentació dels nens vulnerables també a l’estiu

El Parlament es va comprometre a mantenir les beques menjador també durant els mesos no lectius
dimecres 29 de juliol del 2020, Sant Andreu de la Barca
L’alcalde de Sant Andreu de la Barca reclama a la Generalitat que garanteixi l’alimentació dels nens vulnerables també a l’estiu

L’alcalde de Sant Andreu de la Barca, Enric Llorca, ha demanat a la Generalitat que garanteixi l’alimentació dels nens i nenes vulnerables també durant els mesos d’estiu, quan no hi ha curs escolar.

 

Durant el període d’alarma, quan es van suspendre les classes, els beneficiaris d’una beca menjador van rebre una targeta moneder que s’anava recarregant amb l’import previst a l’ajut i que van haver de repartir els ajuntaments.

 

Des de que va acabar el curs escolar, la Generalitat no ha recarregat aquestes targetes i ara ha anunciat que deixaran d’estar operatives el 31 de juliol. Malgrat això, el Parlament va adquirir el compromís el passat 18 de juny de mantenir les beques menjador fins a l'inici del curs vinent, al setembre.

 

El departament d’Educació assegura que “finalitzat el curs escolar, les targetes menjador deixen d’estar vinculades als ajuts individuals de menjador” corresponents al període de suspensió de les classes, però deixa oberta la porta a que “aquestes targetes es puguin vincular a altres ajuts o finalitats”.

 

L’alcalde Enric Llorca ha lamentat que “mentre la Generalitat decideix quin departament és el competent en aquesta matèria som un cop més els ajuntaments els que donem resposta a les necessitats dels ciutadans”.

 

Llorca ha recordat que l’Ajuntament ja va repartir 120 targetes moneder per adquirir menjar a famílies de nens que s’havien quedat sense beca “i que mantindrem també durant els mesos no lectius”.

 

L’alcalde ha destacat que “des de l’inici de la pandèmia el nombre d’usuaris del Banc d’Aliments gairebé s’ha doblat passant de les 231 famílies a les 480”.