NOTÍCIES

L’alcalde demana dedicar el superàvit del pressupost a pal•liar els efectes del Coronavirus

Avui dimecres ha mantingut una trobada amb empresaris de la ciutat
dimecres 10 de juny del 2020, Sant Andreu de la Barca
L’alcalde demana dedicar el superàvit del pressupost a pal•liar els efectes del Coronavirus

L’alcalde de Sant Andreu de la Barca, Enric Llorca, ha reclamat avui la necessitat de dedicar el superàvit dels ajuntaments a posar en funcionament mesures que contribueixin a pal·liar els efectes negatius del Coronavirus.

 

L'objectiu és poder destinar aquest romanent a despesa corrent per tal de mitigar els efectes de la pandèmia. Actualment els ajuntaments estan obligats a destinar el superàvit pressupostari a reduir el nivell d'endeutament net.

 

Llorca ha participat avui dimecres en una reunió telemàtica amb representants d’empreses de la localitat organitzada per la patronal del Baix Llobregat i l’Hospitalet Aeball.

 

L’alcalde ha recordat que actualment els ajuntaments només poden destinar el 20% d’aquest superàvit a polítiques de reactivació i ha afegit que “la situació ara ha canviat, estem davant d’una emergència i els ajuntaments que tenim una economia sanejada, fruit d’una bona gestió econòmica, necessitem dedicar aquests recursos a donar resposta a aquesta situació d’emergència”.

 

Llorca ha demanat al Govern central que traspassi més recursos directament als ajuntaments “perquè sinó es queden pel camí, ens arriben els encàrrecs i les competències però no els diners per dur-los a terme”.

 

“Ens fan encàrrecs, com ara la neteja o la cessió d’espais a les escoles, però no tenim els recursos per fer-ho possible”, ha dit Llorca.

L’alcalde ha recordat que l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha aprovat un pla per a la reactivació econòmica i social de la ciutat que preveu una inversió total de 3,2 milions d’euros.

 

L’objectiu d’aquest pla és donar resposta a les necessitats de les persones més vulnerables, a les empreses i comerços i adaptar l’administració per potenciar l’atenció telemàtica.