NOTÍCIES

La Policia Local aixeca 59 denúncies per incompliment de la normativa per aturar la Covid-19

La major part són per no respectar el toc de queda o per no dur la mascareta
dilluns 03 de maig del 2021, Sant Andreu de la Barca
La Policia Local aixeca 59 denúncies per incompliment de la normativa per aturar la Covid-19

La Policia Local de Sant Andreu de la Barca ha imposat aquest cap de setmana un total de 59 denúncies per incomplir la normativa prevista per aturar el progrés de la covid-19.

 

La major part de les denúncies han estat per incomplir el toc de queda, no dur mascareta o consumir alcohol a la via pública.

 

L’Ajuntament ha pres mesures especials per evitar el consum d’alcohol a la via pública i les aglomeracions als espais públics.

 

Des de l’inici de les restriccions per la pandèmia, la Policia Local ha imposat 1.078.

 

 

Mesures de restricció

La Generalitat ha anunciat que es mantindran les actuals mesures de lluita contra la pandèmia de la Covid-19 fins al proper 8 de maig.

 

D’aquesta manera, es manté la lliure circulació dins del territori català i la resta de mesures.

 

Hi ha dues petites novetats: des del 3 de maig, els parcs infantils de titularitat pública no han de tancar a les 20h.

 

Des d'avui, queden autoritzades les assemblees de les entitats esportives per poder garantir el seu correcte funcionament, sempre respectant les limitacions d'aforament i d’altres mesures de seguretat.

 

Mesures vigents fins al 8 de maig

Obertura al públic dels locals de restauració dels centres comercials.

 

Bars i restaurants de les grans superfícies poden obrir des del passat 26 d'abril amb el mateix horari que la resta de locals de restauració (de 7.30 a 17 hores de forma ininterrompuda, tots els dies de la setmana).

 

Al sector comercial es manté la limitació del 30% d'aforament, sense el límit de superfície oberta.

 

Les activitats esportives, religioses i civils es poden fer amb un 50% d'aforament.

 

Pel que fa als espais infantils lúdics, poden seguir oberts amb un 30% d'aforament, però sense poder utilitzar serveis de restauració (en cas que l'espai en tingui).

 

Segueix vigent el toc de queda nocturn diari a tot el territori (prohibit circular pels carrers sense motiu justificat entre les 22h de la nit i les 6h del matí cap dia de la setmana).

 

Es manté la restricció de fins a 6 persones en les trobades socials, no cal que siguin de dues bombolles diferents; no hi ha limitació de bombolles, sempre que no es passi del límit de 6 persones.

 

Es recomanable que les trobades es facin principalment a l'aire lliure, evitant els espais tancats i limitant les visites a les persones més vulnerables.

 

Novetats a partir del 9 de maig

El govern català ha avançat que el proper 9 de maig entraran en vigor d'altres mesures que faran possible que el sector de la restauració pugui obrir de forma ininterrompuda fins a les 23h (es podran fer sopars presencials a interior i terrasses de locals, respectant aforament limitat).

 

Una altra novetat serà que es podran reobrir els parcs i fires d'atraccions, que porten tancats des de l'estiu de 2020.