NOTÍCIES

La Policia Local de Sant Andreu de la Barca informa un centenar de persones sobre l'ús dels patinets elèctrics

A partir d'aquest mes es començarà a sancionar als infractors
divendres 06 de març del 2020, Sant Andreu de la Barca
La Policia Local de Sant Andreu de la Barca informa un centenar de persones sobre l'ús dels patinets elèctrics

La Policia Local de Sant Andreu de la Barca ha informat un centenar d'usuaris de patinet elèctrics durant el mes de febrer, període durant el qual ha estat activa la campanya informativa per explicar als usuaris d'aquest tipus de vehicle de per on poden circular.

 

A partir del mes de març es començarà a sancionar als infractors.

 

Durant el mes de febrer la Policia Local ha aturat un centenar d'usuaris de patinets elèctrics, dels quals una quarta part no havia comès cap infracció i els agents els hi han informat de la normativa.

 

La principal infracció comesa i detectada era circular per la vorera.

 

L'objectiu de la campanya de la Policia Local ha estat informar i aplicar les normes i instruccions dictades l'any passat per la Direcció General de Trànsit (DGT) sobre l'ús dels patinets elèctrics, perquè els conductors en facin una utilització adequada i es respecti el bon ús compartit de l'espai públic.

 

Els patinets elèctrics no podran circular per les voreres i només podran fer-ho pels carrils bici i les calçades dels carrers de plataforma única i zones 30.

 

Està prohibit circular amb auriculars, conduir fent ús del telèfon mòbil o viatjar més d'una persona.

 

Els usuaris estan obligats a sotmetre's a les proves d'alcohol i drogues i a la nit han de portar roba reflectant o llums per senyalitzar la seva posició.

 

Les sancions per incomplir aquestes normes van dels 100 als 200 euros.