NOTÍCIES

La Policia intensifica la vigilància sobre els vehicles de mobilitat personal

Des de l’1 de gener s’han interposat 60 sancions per l’ús indegut de patinets elèctrics
dimarts 04 de maig del 2021, Sant Andreu de la Barca
La Policia intensifica la vigilància sobre els vehicles de mobilitat personal

La Policia Local de Sant Andreu de la Barca inicia aquesta setmana una campanya en col·laboració amb el Servei Català de Trànsit dirigida a vehicles elèctrics de mobilitat personal.

 

L’objectiu de la campanya és assegurar que els conductors dels vehicles s’ajustin a la normativa actual, intensificant la vigilància habitual de la policia.

 

La normativa marca que aquest tipus de vehicles ha de circular per la calçada i no per les voreres, amb només una persona al vehicle.

En cas de circular a la nit o amb poca visibilitat, han de portar llums receptives i  roba o elements reflectants. La norma també prohibeix l’ús d’auriculars, dispositius mòbils així com la conducció sota els efectes de l’alcohol.

 

Des de l’1 de gener de 2021 s’han posat 60 sancions a usuaris de patinets elèctrics a Sant Andreu de la Barca. Les sancions més imposades són per circular per la vorera, amb un import de 200 euros.

No obstant això, s’observa cada cop més un major compliment d’aquest punt de la normativa, que s’ha vist reflectit en l’augment de la quantitat de conductors que circulen per la calçada.

 

Actualment, la Policia Local està treballant en una ordenança municipal que s’ajusti a la nova normativa de vehicles de mobilitat personal. Entre els punts que s’estan treballant està l’obligatorietat de disposar d’assegurança obligatòria per part dels conductors i l’obligatorietat de portar casc. També s’està estudiant la possibilitat d’establir una edat mínima per portar els vehicles.