NOTÍCIES

Les escoles bressol municipals inicien un curs marcat per les mesures de prevenció

Es creen grups convivència que s'aïllaran 14 dies en cas d'un positiu confirmat
divendres 04 de setembre del 2020, Sant Andreu de la Barca
Les escoles bressol municipals inicien un curs marcat per les mesures de prevenció

Aquesta setmana ha començat el nou curs escolar a les tres escoles bressol municipal, que han hagut d'adoptar les mesures d'higiene i prevenció necessàries per evitar contagis de la Covid-19.

Destaca la creació de grups estables de convivència a cada classe, l'entrada esglaonada d'infants i famílies i la quarantena de 14 dies de tot el grup si es confirma un positiu.

El curs l’han iniciat 254 alumnes d’entre 0 i 3 anys als 4 equipaments municipals que tenen les escoles bressol.

Els infants no han de dur mascareta, ja que el seu ús no està recomanat entre els 0 i els 3 anys. Dins del seu grup estable tampoc cal que mantinguin la distància de seguretat amb els altres infants ni amb la tutora, per qui tampoc és obligatòria la mascareta dins del grup-bombolla.

Pel que fa a l'accés i sortida del centre es realitza de manera esglaonada per evitar aglomeracions i amb l’acompanyament de només un adult.

En cas que un infant tingui símptomes no ha d’anar a l’escola. Tot i això, si s’acaba confirmant un cas positiu caldrà posar en quarantena de 14 dies tot el seu grup de convivència.

Durant tot el curs escolar els centres tindran un infermer del CAP de referència que valorarà i assessorarà al centre i a les famílies de les situacions que es vagin produint.

Sant Andreu de la Barca té actualment tres escoles bressol que depenen de l’Ajuntament: el Cavallet, la Casa Pedemonte i el Trenet, que ha ampliat les seves instal·lacions a la Casa Estrada.