NOTÍCIES

Les obres del nou dipòsit d’aigua avancen a bon ritme

Tindrà una capacitat de 5.000 metres cúbics i un pressupost de 3 milions d’euros
dilluns 21 de setembre del 2020, Sant Andreu de la Barca
Les obres del nou dipòsit d’aigua avancen a bon ritme

Les obres per a la construcció del nou dipòsit d’aigua de Sant Andreu de la Barca avancen a bon ritme i es previst que estiguin enllestides el pròxim estiu.

 

Els treballs es poden veure actualment a la zona del carrer Penedès, del carrer Anoia i del carrer Garraf i a partir de demà dimarts provocaran una afectació al trànsit a l’avinguda Constitució.

 

A aquesta zona s’estan col·locant les noves canonades d’aigua, més modernes que les que hi havia fins ara.

 

Per instal·lar aquestes canonades és imprescindible suprimir carrils de circulació, com passa actualment al carrer Garraf.

 

A partir de demà dimarts es suprimirà els dos carrils de circulació en sentit el Palau a l’avinguda Constitució, entre el carrer Santiago Rusiñol i Gaspar de Preses.

 

Els dos carrils de circulació en sentit carrer Esport seran de dos sentits de la marxa.

 

Canonades d’impulsió

 

Les obres que es fan al centre de la ciutat serveixen per instal·lar les canonades d’impulsió que faran que es pugui d’omplir d’aigua el nou dipòsit i també els dos que hi ha a la zona de Can Salvi, de 2.000 i 1.500 metres cúbics de capacitat cadascú dels dos.

 

La regidora d’Urbanisme, Ana Alba, ha remarcat la importància de l’obra “que garantirà el subministrament d’aigua a la ciutat” i ha recordat que els que funcionen a la ciutat es van construir quan Sant Andreu de la Barca comptava la meitat de població que ara.

 

“Les noves canonades són molt més àmplies i segures que les que tenim ara i són d’impulsió, un fet que permetrà omplir els tres dipòsits que tindrem a partir de l’estiu vinent”, ha dit Alba.

 

Garantir el consum d’aigua

 

El director d’Obres i Patrimoni de l’empresa pública Aigües Ter Llobregat (ATLL), Robert Vergés, ha explicat que “la capacitat dels dipòsits d’aigua han de garantir el consum d’un dia de tot un municipi i els que hi ha actualment a Sant Andreu són insuficients, com a conseqüència del creixement de la població”.

 

Vergés ha recordat que “les obres van començar al juny i estan avançant a bon ritme gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament i dels veïns”.

 

El responsable de l’empresa pública ha assenyalat que “a més del nou dipòsit d’aigua s’està posant una nova canonada perquè l’antiga era petita i de un material antiquat, un fet que provocava que es trenqués amb relativa freqüència”.