NOTÍCIES

Més de 131 persones ateses al Servei d'Emprenedoria de Sant Andreu de la Barca

dimarts 16 de gener del 2024, Sant Andreu de la Barca
Més de 131 persones ateses al Servei d'Emprenedoria de Sant Andreu de la Barca

Durant el 2023, el Servei d'Emprenedoria de l'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha atès 131 persones. Pel que fa a les persones usuàries que han utilitzat aquest servei, principalment han estat dones, amb un 57% del total.

 

Destaca que el 45% d'aquestes persones ja tenien una idea de negoci, i el 29% d'elles han fundat empreses durant l'any 2023. L'ajuntament ha proporcionat assessorament personalitzat des de la conceptualització fins a la presentació de sol·licituds de finançament a entitats bancàries.

 

A més de les iniciatives dirigides als emprenedors, l'ajuntament ha establert una oferta formativa en col·laboració amb vuit ajuntaments de la zona Nord del Baix Llobregat. Així mateix, s'ha organitzat un Networking d'emprenedoria que ha reunit una quarantena d'empreses i emprenedors per fomentar la col·laboració i les sinergies.

 

Les empreses del territori també han buscat assessorament, amb 105 consultes ateses durant el 2023. A través d'aquest servei d'emprenedoria, l'ajuntament s'ha convertit en un referent d'informació i suport, abordant qüestions com la consolidació empresarial, mentoring, creixement i altres temes rellevants per al teixit empresarial del municipi.

 

Durant el 2023, 474 alumnes dels tres instituts de la ciutat han participat en les sessions d'emprenedoria, i s'ha organitzat un concurs d'idees empresarials, per potenciar la creativitat i l'anàlisi de necessitats del nostre entorn, convertint-les en potencials idees de negoci. En el concurs s'han presentat 15 projectes de 7 Instituts de la zona Nord del Baix Llobregat.