NOTÍCIES

Normalitat durant la primera nit del nou toc de queda nocturn

Vigent entre les 01:00 hores i les 06:00 hores
dissabte 17 de juliol del 2021, Sant Andreu de la Barca
Normalitat durant la primera nit del nou toc de queda nocturn

La normalitat ha estat la principal característica aquesta nit a Sant Andreu de la Barca durant la primera jornada del nou toc de queda decretat per provar de contenir la propagació de la covid-19.

 

La Policia Local ha posat en marxa un operatiu especial aquesta nit per garantir el compliment de la norma i no s’han registrat problemes importants.

 

El nou toc de queda nocturn afecta Sant Andreu de la Barca i 160 municipis més de Catalunya entre les 01 i les 06 hores.

 

Aquesta mesura extraordinària pretén contenir l'important augment de contagis de la Covid-19 que hi ha hagut durant les darreres setmanes.

 

El toc de queda estarà vigent durant set dies encara que la mesura és revisable per fer entrar o sortir municipis de la llista segons evolucionin les dades de covid-19 cada set dies.

 

Amb tot el Govern preveu que la mesura s’hagi d’allargar un mínim de tres setmanes.

 

Durant aquest horari, la ciutadania té restringida la llibertat de moviment i també implica la prohibició de romandre en llocs públics.

 

En definitiva, obliga els habitants d’un territori a quedar-se a casa en un horari en concret, llevat d’algunes excepcions, com ara desplaçar-se per motius laborals o per una urgència mèdica o familiar.

 

Cal recordar que hi ha vigents altres mesures restrictives, com la limitació de trobades a 10 persones, excepte que siguin convivents (tant en l'àmbit públic com el privat), i que no es pot menjar ni beure en grup a l'espai públic.

 

La restauració pot obrir fins a les 0.30 hores, i la mascareta és obligatòria en tot moment excepte quan es menja o es beu.