NOTÍCIES

Nou espai de dol perinatal al cementiri de la ciutat

En record dels nadons que no han vist el llum
divendres 28 de octubre del 2022, Sant Andreu de la Barca
Nou espai de dol perinatal al cementiri de la ciutat

El cementiri municipal de Sant Andreu de la Barca estrenarà el pròxim primer de novembre, en el marc de la festivitat de Tots Sants, l’espai per al dol perinatal.

 

L’objectiu és facilitar un espai que pugui ajudar i acompanyar les famílies que estiguin passant per un procés de dol per una mort gestacional, perinatal o neonatal.

 

El nou espai s’ha habilitat en un lloc del cementiri cèntric encara que reservat que acompanya al recolliment i la reflexió.

 

L’alcaldessa de la ciutat, Ana Alba, ha destacat que amb la creació d’aquest espai “es vol donar visibilitat a aquestes defuncions i posa un espai de comiat i de record a disposició de les mares i pares que han perdut un infant durant la gestació”.

 

Ana Alba ha subratllat que aquest és un dol que ha viscut amagat durant anys i ha afegit que moltes famílies s’han sentit sols en aquest moment tan dur i sense un lloc per acomiadar-se.

 

“Amb el nou espai de dol volem que les famílies se sentin menys soles, que estiguin acompanyades en el dol”, ha dit l’alcaldessa, que ha avançat que l’espai es completarà amb una escultura que recordarà als infants que no van arribar a néixer, que ja s’ha encarregat a un escultor local.