NOTÍCIES

Nova campanya per millorar la seguretat passiva en la conducció

La Policia Local farà controls durant tota la setmana
dimarts 13 de setembre del 2022, Sant Andreu de la Barca
Nova campanya per millorar la seguretat passiva en la conducció

La Policia Local de Sant Andreu de la Barca fa aquesta setmana una nova campanya per millorar la seguretat passiva en la conducció, amb l’objectiu de reduir tant el nombre de víctimes de trànsit com la gravetat de les lesions ocasionades.

 

La campanya consisteix en fer controls per assegurar el bon ús dels elements de seguretat passiva: cinturons de seguretat, coixins de seguretat, sistemes de retenció infantil (SRI), reposacaps i cascos.

 

La iniciativa s’emmarca en la planificació programada i coordinada pel Servei Central de Trànsit (SCT) amb les policies locals i les àrees regionals de trànsit dels Mossos d’Esquadra.

 

Millorar la seguretat

 

L’ús correcte del cinturó de seguretat millora notablement la seguretat viària, ja que redueix el nombre de víctimes d’accidents de trànsit i la gravetat de les lesions. Per això es comprovarà l’ús que en fa el conductor, els acompanyants del seient davanter i dels seients del darrere, i es denunciarà si no es compleix, amb prèvia comprovació del funcionament correcte del cinturó. Cal recordar que el responsable de l’ús del casc per part del passatger és sempre el conductor del vehicle.

 

D’altra banda, en relació amb les motocicletes i els ciclomotors, es denunciarà el fet de no utilitzar un casc homologat com a element de seguretat passiva o d’utilitzar-lo de manera incorrecta. A més, s’immobilitzaran els vehicles dels conductors que no l’utilitzin.

 

Pel que fa als sistemes de retenció infantil, es comprovarà que els menors d’edat amb alçada igual o inferior als 135 centímetres viatgin amb un sistema homologat d’acord amb la normativa vigent.

 

També es prestarà una atenció especial a les infraccions relacionades amb la documentació del conductor o conductora i del vehicle.