NOTÍCIES

Nova campanya per promoure el civisme als carrers

La Policia Local imposa una trentena de denúncies a conductors de patinets per conductes incorrectes
divendres 17 de juny del 2022, Sant Andreu de la Barca
Nova campanya per promoure el civisme als carrers

La Policia Local ha dut a terme una nova campanya per controlar l’ús que fan els usuaris dels patinets elèctrics d’aquest mitjà de comunicació, que cada cop pren més força als nostres carrers.

 

En una setmana, la Policia Local ha imposat un total de 27 denúncies als usuaris de patinets, majoritàriament per anar dos en un vehicle o per circular per la vorera, dos situacions que prohibeix la llei.

 

L’alcaldessa de Sant Andreu de la Barca, Ana Alba, ha destacat que “aquest nou mitjà de transport ha vingut per quedar-se però hem de garantir la seva convivència amb els altres usuaris de l’espai públic”.

 

L’ús dels patinets està inclòs en el reglament de circulació i reduir els accidents de trànsit.

 

Infraccions amb patinet  sancionables

 

Aquestes són les situacions més habituals en què les autoritats podran multar quan circulis amb patinet:

 

-Circular a més de 25 km/h: Aquest és el nou límit de velocitat a què poden circular els patinets.

 

-Circular per la vorera i per zones de vianants: Els patinets elèctrics han de circular sempre per la calçada i pels carrils dedicats a ells. No es permet ocupar l’espai per a vianants.

 

-Circular per túnels, autopistes i autovies: No està permès circular amb patinet per vies fora de zones urbanes. Tampoc està permesa la circulació dels patinets per vies ciclistes, vies verdes o carreteres rurals.

 

-Estacionar al mig de la vorera: Si cal fer una parada o estacionar el patinet, s’ha de fer als aparcaments dedicats a aquests vehicles. Mai a la vorera o en zones de pas.

 

-Dur una altra persona al patinet: L’ús és individual i no es permet el trasllat de més d’una persona al vehicle, tampoc en el cas de la canalla.

 

-Portar posats els auriculars: No es poden fer servir auriculars mentre es circula amb patinet, no és segur i pot provocar accidents amb altres vehicles.

 

-Fer servir el mòbil mentre se circula: El mòbil és un dels elements que més distreu els conductors i els vianants. Fes-lo servir només quan el patinet estigui totalment parat.

 

-Sense llums ni armilla reflectant de nit: Davant la falta de llum, cal portar elements que permetin ser vist i alertin la resta dels vehicles que circulen.

 

Quin cost tenen les multes amb patinet?

 

Les multes per als patinets que cometin infraccions de circulació poden anar dels 100 als 500 euros, depenent de la gravetat de la infracció.

 

A més, sempre que les autoritats creguin que és necessari, es podrà realitzar un test d’alcoholèmia o de drogues a la persona que condueix el patinet per determinar-ne l’estat i les seves capacitats en aquell moment. Si dona positiu, s’aplicarà la mateixa sanció que a la resta de conductors, que pot arribar als 1.000 euros.

 

Poden multar per no portar casc?

 

L’ús del casc és molt recomanable, ja que protegeix el conductor davant de caigudes i accidents, que són freqüents quan se circula amb patinet. Però com que el casc no és obligatori, no poden sancionar-te per no portar-lo quan vas amb patinet.