NOTÍCIES

Nova zona escolar pacificada a l'escola Can Salvi

dilluns 27 de maig del 2024, Sant Andreu de la Barca
Nova zona escolar pacificada a l'escola Can Salvi

L'Ajuntament estrena una nova zona escolar pacificada a l'escola Can Salvi amb un sistema de tanques per a protegir els alumnes en les entrades i sortides del centre escolar. Unes tanques que s'han col·locat a l'Avinguda Pau Negre.

L'alcalde Marc Giribet, ha insistit que l'objectiu és pacificar totes les zones escolars de Sant Andreu de la Barca. "Volem pacificar tots els entorns escolars. Posar un límit físic perquè els nens i nenes no trepitgin la caçada i protegir la seva sortida. Aquesta no es tracta d'una actuació aïllada i ja estem treballant amb l'escola Joan Maragall i Josep Pla per a poder ampliar aquestes mesures de seguretat. És una qüestió molt important pel govern i s'hi destinaran els recursos que facin falta".

També es vol fer un pas més i col·locar jardineres. "A més del sistema de tanques es col·locaran jardineres, i s'ha arribat a un acord amb les escoles de manera que seran els alumnes els que les cuidaran i mantindran". Unes jardineres que, segons ha informat l'alcalde, es col·locaran aquest curs.

La regularització de l'accés de vehicles en la zona escolar permet millorar les entrades i sortides, prioritzant els infants, alumnes i vianants, i garantir-ne la seguretat.

Amb l'inici del curs, es va pacificar la zona escolar de l'Àngel Guimerà amb el projecte "Petó i Adeu", una iniciativa que el consistori té previst valorar per a traslladar-lo també a altres centres escolars del municipi. "Es farà una enquesta de valoració a les famílies de les escoles. Les dades que reporta la policia són positives, gairebé 30 vehicles en rotació en aquests 30 minuts. A mesura que es faci utilitzant, les famílies agafaran aquesta cultura. Si els resultats són bons, posarem la mesura a disposició de totes les escoles".