NOTICIES

Obren els col•legis electorals de Sant Andreu de la Barca sense incidents destacables

19.510 persones estan cridades a les urnes
Obren els col•legis electorals de Sant Andreu de la Barca sense incidents destacables

Poc després de les nou del matí han obert sense incidències destacades els col·legis electorals de Sant Andreu de la Barca.

Enguany el nombre de col·legis electorals ha passat de 9 a 6 i s’han habilitat nous espais més amplis per garantir la seguretat dels votants i dels integrants de les meses.

Un total de 19.510 persones estan cridades a votar a la ciutat.

El retard en l’obertura dels col·legis s’ha produït perquè l’Ajuntament ha fet una prova d’antígens a les persones que constaven com a suplents per constituir les meses però, com que no ha vingut el titular, s’han hagut de quedat a la mesa.

A tots els col·legis electorals hi ha dues persones que fan d’agent sanitari, això vol dir, que vetlla pel manteniment de les distàncies de seguretat, pren la temperatura als votants a l’accés al col·legi i distribueix gel hidroalcohòlic.

La Generalitat ha establert tres franges horàries per votar, tot i que no són obligatòries, recomana complir-les per reduir al màxim el perill i poder exercir el dret a vot amb seguretat.

De 9 a 12 h perquè votin els col·lectius de risc, de 12 a 19 h la població en general, i de 19 a 20 h les persones en quarantena (positius, contactes estrets o amb símptomes compatibles amb la Covid-19).