NOTÍCIES

Primers passos per crear nous equipaments al barri de la Plana

El Ple aprova una modificació del pressupost per dotar de nova maquinària el poliesportiu
dimarts 02 de agost del 2022, Sant Andreu de la Barca
Primers passos per crear nous equipaments al barri de la Plana

El Ple municipal del mes de juliol ha aprovat per unanimitat la modificació puntual del Pla General d’Ordenació a l’entorn del carrer Garraf, al barri de la Plana. Aquest és el primer pas per a la construcció de la futura escola bressol municipal i d’altres dependències que prestaran servei a la ciutat.

 

La sessió plenària també ha servit per donar llum verda a la modificació del pressupost, que permet fer una aportació de 450.000 euros a l’empresa municipal SAP Urbà, que serviran per comprar i mantenir nova maquinària de fitness per al complex poliesportiu l’11. La votació ha rebut el vot favorable de tots els grups municipals.

 

També s’ha aprovat per unanimitat la quarta edició del programa de suport a les persones emprenedores de la ciutat. Aquesta iniciativa serveix per ajudar a pagar les despeses que suposen la posada en marxa d’un negoci. Els emprenedors poden tenir una ajuda de fins a 5.700 euros. L’ajut econòmic s’afegeix a l’acompanyament i assessorament que reben les persones que tenen una idea de negoci fins que la poden posar en marxa.

 

El ple va aprovar per unanimitat l'adhesió a la pròrroga, per un període de quatre anys, del Conveni marc de col·laboració per a la protecció, millora i desenvolupament integral del territori agroforestal "Muntanyes del Baix", subscrit amb el Consell Comarcal del Baix Llobregat i els ajuntaments de Begues, Gavà, Viladecans, Sant Climent de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Santa Coloma de Cervelló, Sant Vicenç dels Horts, Torrelles de Llobregat, Pallejà, la Palma de Cervelló, Cervelló, Vallirana, Corbera de Llobregat, Sant Andreu de la Barca, Martorell i Castellví de Rosanes. D’aquesta manera es dona continuïtat a una iniciativa que es va encetar l’any 2018 i que ha permès, entre d’altres coses, la senyalització de les zones muntanyoses de la ciutat.

 

Un altre dels punts aprovats per unanimitat ha estat el conveni de col·laboració entre l'Àrea Metropolitana de Barcelona i l'Ajuntament per al manteniment i gestió del parc de la Solana. L’acord preveu una inversió de 450.000 euros en el manteniment d’aquesta zona de la ciutat durant els pròxims 4 anys.

 

Al seu despatx d’alcaldia, l’alcaldessa Ana Alba va apuntar que l’empresa encarregada de la millora del parc de la Solana està reordenant els seus efectius per iniciar els treballs, va informar de les converses amb Ferrocarrils de la Generalitat per col·locar elements que minimitzin l’impacte que provoca el pas dels trens i els acords amb CaixaBank per mantenir el caixer del barri del Palau i millorar l’atenció als ciutadans, especialment als més grans i a les persones amb discapacitat.

 

També es va llegir una declaració institucional per la millora del jutjat de Martorell que tracta els temes de violència de gènere i es va donar lectura a un text en favor del manteniment dels jutjats de pau.

 

Al capítol de mocions, els grups de PSC, Podemos i Ciutadans va rebutjar la moció presentada per Fem Sant Andreu per la retirada d’un element reductor de velocitat al barri de la Solana, un element reductor de velocitat