NOTÍCIES

Prohibit fer foc al bosc fins al 15 d'octubre

dilluns 18 de març del 2024, Sant Andreu de la Barca
Prohibit fer foc al bosc fins al 15 d'octubre

Des del 15 de març fins al 15 d'octubre està prohibit fer foc en terrenys forestals i en les franges de 500 metres que els envolten per prevenir els incendis i minimitzar el risc. L'actual sequera i les onades de calor ha dut la vegetació de molts indrets de Catalunya a una situació límit de decaïment. Els arbres secs i morts, encara que plogui, no es recuperen i són combustibles en cas d'incendi, ja que cremen amb molta més facilitat.

 

Cal demanar una autorització

L'índex de sequera continuen molt alts encara les pluges de les darreres setmanes, és per això que, per a dur a terme aquelles activitats amb risc d'incendi forestal, com fogueres i barbacoes, focs d'esbarjos o cremes de residus vegetals, cal demanar una prèvia autorització. Les sol·licituds es poden tramitar per Internet amb un formulari específic o de forma presencial a l'oficina que Acció Climàtica té al Baix Llobregat, situada a Sant Boi de Llobregat

 

En aquest període també està prohibit llençar objectes encesos, petards, focs d’artifici, coets o altres artefactes de foc, abocar restes vegetals o residus de qualsevol mena, que puguin ser causa de l’inici d’un foc i utilitzar bufadors o similars en obres realitzades en vies de comunicació que travessin terrenys forestals. 

 

Com a mesura de prevenció cal recordar que no s’han de llençar cigarretes enceses, ni llumins, per la finestra del cotxe ni caminant i tampoc es poden llençar escombraries al bosc.

 

En cas de detectar qualsevol inici d’incendi, es recomana trucar al 112 per avisar les autoritats corresponents.