NOTÍCIES

Recomanacions per l'estalvi d'aigua

L'ACA ha activat la fase d'excepcionalitat
dimarts 07 de març del 2023, Sant Andreu de la Barca
Recomanacions per l'estalvi d'aigua

L'Ajuntament recomana a la ciutadania diverses accions per reduir el consum d'aigua arran la situació d’excepcionalitat per la sequera que afecta Catalunya i que avui dimarts s’ha fet oficial.

 

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha activat la fase d'excepcionalitat a diferents municipis catalans, entre els quals es troba Sant Andreu de la Barca, per la greu sequera que afecta al país.

 

L'entrada en aquesta fase d'excepcionalitat comporta un seguit de restriccions en l'ús de l'aigua davant del risc d’una possible manca d’aigua en el futur.

 

Aquesta situació es produeix després del descens continu de les reserves d’aigua per la manca de pluges a les capçaleres dels rius. Arran d’aquesta situació, la Generalitat, a través de l'ACA, ha activat la fase d’excepcionalitat del sistema Ter-Llobregat i de l'aqüífer del Fluvià Muga.

 

L'entrada en l'escenari d’excepcionalitat implica restringir l'aigua a un màxim de 230 litres per persona i dia i altres limitacions, com la reducció del 40% per a usos agrícoles i del 15% per a industrials, així com per a usos lúdics (15% en usos assimilables i 50% en reg). També es prohibeix el reg de zones verdes, tant públiques com privades. Només es permetrà l’aigua per mantenir viu l’arbrat i fent-ho gota a gota o amb regadores. 

 

Davant d’aquesta situació les accions de la ciutadania són fonamentals. Podeu seguir consells per a la reducció d’aigua a casa al següent enllaç:

https://sequera.gencat.cat/ca/accions/estalvi-daigua/sabies-que-tips-per-estalviar/