NOTÍCIES

Sant Andreu de la Barca acull una formació per a unitats canines de Catalunya i Espanya

dijous 01 de febrer del 2024, Sant Andreu de la Barca
Sant Andreu de la Barca acull una formació per a unitats canines de Catalunya i Espanya

Sant Andreu de la Barca acull durant aquesta setmana una formació de 5 dies en diferents aspectes de seguretat ciutadana, però el focus principal, és la formació per a les unitats canines. Una de les principals novetats que té el curs en aquesta edició és la incorporació de la formació en primers auxilis, tant a persones com a gossos, que ha tingut una part teòrica i una altra pràctica, per això hi ha hagut la presència de Tècnics i Tècniques Sanitàries, així com de Protecció Civil. 

 

Un centenar de policies, així com una seixantena de gossos han participat en diferents pràctiques i accions policials. Les unitats canines han fet pràctiques de localització de substàncies estupefaents en persones amb moviment, així com la detecció de les mateixes substàncies amagades a diferents punts de la zona de rastreig. Per les pràctiques s'ha utilitzat l'espai del Parc Central així com les instal·lacions de l'antic cinema Atrium. També han format part dels controls policials que s'han fet a Sant Andreu, on s'han obert expedients sancionadors per tinença de substàncies estupefaents, d'una arma blanca, la immobilització de dos vehicles per infraccions greus al Reglament General de Circulació, diverses denúncies per infraccions de trànsit. 

 

En el curs hi ha hagut presència de diferents cossos de seguretat com Policies Locals de diferents punts del territori, així com Mossos d'Esquadra i Policia Nacional. 

 

La part més pràctica del curs s'ha fet en el tres primers dies, i dijous i divendres el curs es centra en dues xerrades. La primera avui dijous, on la Policia Federal Belga ha donat una formació sobre estupefaents. De cara a demà divendres la formació tractarà sobre jihadisme.

 

L'alcalde, Marc Giribet, s'ha mostrat "orgullós d'acollir formacions que demostren la importància de la unitat canina de Sant Andreu de la Barca", i també ha defensat la importància que "la nostra Policia Local es segueixi formant per donar un encara millor servei als santandreuencs i les santandreuenques. En el futur, seguirem amb altres formacions perquè l'objectiu és millorar Sant Andreu, en aquest cas, gràcies a la Policia Local de Sant Andreu de la Barca".