NOTÍCIES

Sant Andreu de la Barca celebra la Setmana de l'Educació respectuosa

divendres 03 de maig del 2024, Sant Andreu de la Barca
Sant Andreu de la Barca celebra la Setmana de l'Educació respectuosa

La pròxima setmana Sant Andreu de la Barca celebra la Setmana de l'Educació Respectuosa, una campanya commemorada dins el Pla Educatiu d'Entorn del municipi. Del 6 al 9 de maig s'han preparat tallers i xerrades amb l'objectiu de potenciar la implicació de les famílies en l'educació dels seus fills i filles i la participació en la seva vida escolar. 

 

Anna Serra, regidora d'Educació, Família i Infància, ha detallat que "la idea és que les famílies vagin a les xarrades i comparteixin inquietuds, reflexions, facin xarxa i puguin escoltar els consells dels professionals que hi participaran, que seran del grup SEER (Salut i Educació Emocional) com del SIS (Servei d'Intervenció Socioeducativa)". Per a les activitats del 6,7 i 8 de maig estarà disponible per a les famílies un servei de canguratge "perquè les famílies no puguin perdre l'oportunitat d'assistir a les xarrades i que els infants tinguin l'espai per fer treballs manuals, tallers..." explica la regidora d'Educació, Família i Infància.

 

Les activitats estan obertes a totes les famílies de Sant Andreu de la Barca, i per a poder assistir-hi cal reservar cita prèvia a sabarca.cat/reserva

 

Calendari d'activitats

Dilluns 6 de maig. De 17:30 a 19:00 hores. Sala Federico Garcia Lorca (Teatre Núria Espert)

Xerrada formativa adreçada a famílies amb infants de 6-12 anys. 

Espai formatiu per a famílies pensat com a xerrada, on poder comprendre la influència del propi estat emocional en l’acompanyament dels fills/es, i iniciar l’entrenament d’habilitats que ajudin a generar hàbits favorables per a la convivència.

Organitza: Salut i Educació Emocional (SEER)

 

Dimarts 7 de maig. De 17:30 a 19:00 hores. Sala Federico Garcia Lorca (Teatre Núria Espert)

Xerrada formativa adreçada a famílies amb infants de 0-6 anys. 

Espai formatiu per a famílies pensat com una xerrada de la importància dels límits en l’educació dels infants, es facilitaran  eines pràctiques per ajudar els infants a integrar normes i desenvolupar bones habilitats socials.

Organitza: Sònia Kliass (psicòloga formadora Waldorf i Pikler)

 

Dimecres 8 de maig. De 17:30 a 19:00 hores. SIS Casa Estrada

Xerrada formativa adreçada a famílies amb infants de 0-16 anys. 

Tallers de jocs gegants per a famílies.

Organitza: Empresa SIS

 

Dijous 9 de maig. De 17:30 a 19:00 hores. Sala de conferències Escoles Velles

Xerrada formativa adreçada a famílies amb infants de 12-16 anys. 

Espai formatiu per a famílies pensat com a xerrada on definir l’adolescència com una etapa d’oportunitats i creixement; facilitar el coneixement d’aquesta etapa evolutiva;  desmitificar l’adolescència i vetllar per una adolescència sana i saludable, i impulsar una mirada positiva sobre els fills i filles adolescents.

Organitza: Empresa SEER