NOTÍCIES

Sant Andreu de la Barca participa en una iniciativa comarcal per promoure els artistes del Baix Llobregat

La iniciativa situa la cultura com a motor de transformació i de creixement social i econòmic
dimarts 13 de desembre del 2022, Sant Andreu de la Barca
Sant Andreu de la Barca participa en una iniciativa comarcal per promoure els artistes del Baix Llobregat

L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca participa al programa comarcal BaixAR-t, una proposta que pretén promoure els artistes del Baix Llobregat.

 

Sant Andreu de la Barca forma part de la proposta conjuntament amb els ajuntaments de Molins de Rei, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern i Sant Boi de Llobregat. L’objectiu és crear una xarxa de promoció de propostes artístiques d’arts escèniques i música del Baix Llobregat.

 

BaixAR-t és un projecte estratègic de comarca que entén la cultura com a motor de transformació i de creixement social i econòmic. També és una aposta per donar suport a professionals del Baix Llobregat tot generant espais d'actuació i circuits de programació entre els diferents municipis participants.

 

El programa preveu una futura programació en gira, que s'iniciarà a partir de 2023. Els grups participants es poden consultar a la pàgina web www.baixart.cat i també s’ha elaborat un catàleg d’artistes i grups organitzat per gèneres i per municipis, dins dels àmbits de la música, el teatre, el circ, la dansa, la màgia i les arts visuals. Aquest catàleg ja compta amb una quarantena de propostes. Per formar-ne part, els grups s’han d’inscriure a la pàgina web del projecte.

 

Els artistes locals que ja hi participen són Anna Guerrero, Les Polos, The Golden Grahams, Ölivia Musyk i Reckless (música), Xavi Medina (màgia) i Teatrandreu i Companyia 4gags (teatre).

 

Cada ajuntament podrà escollir qualsevol formació de qualsevol gènere d’altres municipis en funció de les prioritats de la seva programació. El grup de municipis impulsors també fa una crida a la iniciativa privada per fomentar la contractació d’artistes que formin part d’aquest catàleg.