NOTÍCIES

Sant Andreu de la Barca posa en marxa SABAlerta, un avís silenciós dels comerços amb la Policia Local

La campanya de seguretat de Nadal serà de l'11 de desembre i al 7 de gener
dilluns 11 de desembre del 2023, Sant Andreu de la Barca
Sant Andreu de la Barca posa en marxa SABAlerta, un avís silenciós dels comerços amb la Policia Local

Amb l’inici de la campanya de seguretat de les Festes de Nadal, l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha posat en marxa SABAlerta, una aplicació gratuïta que connecta, amb un avís silenciós, comerços, restaurants i establiments amb la Policia Local.

 

Tot i haver-se presentat durant la campanya de seguretat de Nadal, SABAlerta estarà activa els 365 dies de l’any i des de l’Ajuntament es busca que sigui un complement a altres sistemes de seguretat privats que tinguin en marxa els comerços o establiments del municipi. El funcionament de l’aplicació és molt senzill ja que només cal prémer el botó que ocupa bona part de la pantalla per fer saltar l’avís silenciós a totes les patrulles i agents de la Policia Local.

 

Amb la posada en marxa de SABAlerta la Policia Local ha començat una campanya informativa per explicar l’ús de l’aplicació i ajudar als establiments a la seva descàrrega, instal·lació i posada en marxa. Qualsevol comerç, restaurant, bar o establiment que estigui interessat en activar l’aplicació de seguretat SABAlerta s’ha de posar en contacte amb la Policia Local a través del correu electrònic: plocal@sabarca.cat

 

Els comerços que utilitzin SABAlerta disposaran d’un distintiu acreditatiu en el seu establiment.

 

En una primera fase, SABAlerta és només per comerços, bars, restaurants i establiments. En funció de les dades que es recullin en els propers 12 o 24 mesos es valorarà la possibilitat de fer extensiva l’aplicació a altres sectors o segments de població.

 

Campanya de seguretat de Nadal

Per altra banda, des d’avui i fins el 7 de gener, la Policia Local de Sant Andreu de la Barca posa en marxa un dispositiu especial per millorar la seguretat a les zones comercials, on aquests dies hi haurà més afluència de persones.

 

El dispositiu incrementa els patrullatges a peu en els eixos comercials, uns patrullatges que s’aprofiten per donar més consells de seguretat com per exemple no disposar de massa diners en efectiu i que els pagaments es facin amb targeta, o fer el recompte de diners en un espai apartat i que no sigui visible des del carrer, entre altres.

 

A banda del patrullatge a peu i dels consells de seguretat també hi haurà més zones d’aturada dels vehicles policials a punts que es consideren estratègics.