NOTÍCIES

Sant Andreu de la Barca posa recursos a l’abast de les dones víctimes de violència masclista

El SIAD ha atès aquest any 126 persones
dimecres 23 de novembre del 2022, Sant Andreu de la Barca
Sant Andreu de la Barca posa recursos a l’abast de les dones víctimes de violència masclista

L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca posa recursos i mitjans a l’abast de les dones que pateixen violència masclista.

 

Un dels principals serveis municipals per donar resposta a les situacions de violència masclista i en general de discriminació per raó de gènere és el Servei d’Informació i Atenció a la Dona (SIAD), que es va posar en marxa l’any 2007, ha atès en el que portem d’any 126 dones, una xifra similar a la de l’any passat.

 

Aquest servei consisteix bàsicament en informar i atendre les dones en cas de separació o divorci, custòdia menors, incompliments de règims, violència masclista de diferents tipus i àmbits, sobretot parella i familiar.

 

Els efectes de la pandèmia s’han notat en un increment de les situacions de violència intrafamiliar i de violència masclista, així com en la precarització de la situació econòmica de les dones per la inestabilitat laboral i els baixos salaris.

 

Aquest servei municipal també atén casos de violència vicària, la violència que s’exerceix a través dels fills i que es centren en incompliments de règims de visites o pensions alimentàries, entre d’altres.