NOTÍCIES

Sant Andreu de la Barca, present al Congrés de les Dones del Baix Llobregat

Les trajectòries vitals, les dones en el treball del futur o la violència masclista, alguns dels temes tractats
dimarts 08 de novembre del 2022, Sant Andreu de la Barca
Sant Andreu de la Barca, present al Congrés de les Dones del Baix Llobregat

Sant Andreu de la Barca ha estat present a la sisena edició del Congrés de les Dones del Baix Llobregat, que s’ha celebrat del 4 al 5 de novembre a Cornellà.

 

Aquest congrés s’ha donat en un escenari completament diferent al d’anteriors congressos, on el moviment i els valors feministes són més necessaris que mai.

 

La pandèmia ha posat de manifest o ha agreujat moltes de les desigualtats i problemàtiques socials que existien prèviament. Les desigualats per raó de gènere no són una excepció i les dades mostren clarament com les conseqüències i afectacions de la pandèmia i la crisi global no són les mateixes per a dones i homes.

 

En una comarca declarada feminista, amb una llarga trajectòria en el desenvolupament de polítiques públiques per la igualtat de gènere, i on el moviment feminista continua més viu que mai, el 6è Congrés de les Dones ha omplert la comarca de debats, espais de participació i reflexió entorn als sis àmbits que estructuren el Congrés: Violència masclista, Empoderament sexual i reproductiu, Salut, Maternitats, Dones en el futur del treball i, Trajectòries vitals de les dones.

 

El Congrés de les Dones del Baix Llobregat ha estat un espai de coneixement i debat, però sobretot de participació, amb més de 600 persones inscrites i sis comissions de treball. Ha estat una oportunitat de reflexionar conjuntament sobre la situació de les dones i les desigualtats de gènere, i cercar la manera d’eradicar-les i continuar avançant cap a la plena igualtat.