NOTÍCIES

Sant Andreu reconeix la professionalitat i humanitat dels treballadors dels centres d’atenció primària

Amb l’imposició de la Medalla d’or de la ciutat
dijous 01 de juliol del 2021, Sant Andreu de la Barca
Sant Andreu reconeix la professionalitat i humanitat dels treballadors dels centres d’atenció primària

La professionalitat, la dedicació i la humanitat amb la que els treballadors dels centres d’atenció primària de la ciutat han fet front a la pandèmia de la covid-19 els ha fet mereixedors de l’atorgament de la Medalla de la Ciutat.

 

L’alcalde, Enric Llorca, ha imposat el màxim distintiu de la ciutat en un emotiu acte als representants del CAP de l’avinguda Constitució i del CUAP de la Solana. Llorca va destacar la implicació, dedicació, esforç i compromís en la lluita contra la COVID-19.

 

La Medalla d’Or és el màxim reconeixement amb el que Sant Andreu de la Barca distingeix persones i entitats que han demostrat mèrits extraordinaris en benefici de la ciutat. Aquest més l’Ajuntament ha lliurat aquest reconeixement als representants de l’entitat Médicos sin Fronteras y als professionals sanitaris i es previst que el mes vinent s’imposi a les persones voluntàries que van col·laborar amb l’Ajuntament per ajudar als ciutadans.

 

El Ple del 27 de maig va aprovar a proposta del Govern atorgar al col·lectiu de treballadors dels centres d’atenció primària de la ciutat aquesta màxima distinció.

 

Durant l’acte d’imposició de la medalla, l’alcalde també ha tingut un reconeixement per als sanitaris que van morir en el camí a causa del virus “que ha posat en solfa la nostra societat”.

 

L’alcalde ha destacat “la professionalitat, la responsabilitat i compromís” del col·lectiu i ha assegurat que “amb el lliurament d’aquesta medalla la ciutat vol retre homenatge als treballadors que més s’han esforçat per combatre la pandèmia”.

 

“Des d’avui, el col·lectiu dels sanitaris forma part de la història de Sant Andreu de la Barca però el cert és que des de fa més d’un any sou un exemple per a tots nosaltres per la vostra professionalitat i humanitat en benefici de la comunitat”, ha dit Llorca.

 

L’avanç de la vacunació fa que puguem començar a veure el llum al final del túnel i la sortida d’aquesta crisi. Malgrat tot encara hi ha molts reptes que hem de superar amb l’esforç conjunt de tots i totes, administracions i ciutadania, segons l’alcalde.

 

La directora del CAP, Glòria Jodar, ha destacat “la capacitat de reacció, d’innovació i d’organització” dels equips d’atenció primària i ha assegurat que “històricament la salut comunitària es caracteritza per la prevenció i en aquest cas s’ha demostrat”.

 

La coordinació entre els professionals i entre els dos centres de primària ha estat, segons Jodar, fonamental per poder fer front a la pandèmia.

 

La responsable de l’ambulatori ha subratllat “la col·laboració i predisposició sempre de l’Ajuntament, que ens ha cedit espais i materials per poder fer la nostra feina”.

 

De la seva banda, la responsable del CUAP, Júlia Fernández Abós, ha volgut tenir un record especial “pels companys que no hi són, que s’han quedat al camí” i ha recordat que “hem viscut moments molts durs que hem sobreviscut amb la col·laboració de tots”.