NOTÍCIES

Sis ajuntaments del nord del Baix Llobregat s’alien per fomentar la recuperació econòmica del sector agroalimentari

L’objectiu és potenciar i dinamitzar la seva cadena de valor
dijous 04 de novembre del 2021, Sant Andreu de la Barca
Sis ajuntaments del nord del Baix Llobregat s’alien per fomentar la recuperació econòmica del sector agroalimentari

L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca, amb el suport del Consell Comarcal del Baix Llobregat, participa en la creació de Tecnoalimentària, una iniciativa emmarcada al programa “Treball, Talent i Tecnologia” de la Diputació de Barcelona i amb fons de Next Generation.

 

El projecte, on també participen els ajuntaments d’Abrera, Collbató, Esparreguera, Olesa de Montserrat i Sant Esteve Sesrovires, pretén fomentar la recuperació econòmica de la comarca en el sector agroalimentari.

 

Una quarantena d’empreses del sector de la zona del nord del Baix Llobregat ha participat a la jornada de presentació de la iniciativa, que ha atingut lloc a Sant Andreu de la Barca.

 

El programa preveu potenciar i dinamitzar la cadena de valor del sector a través de l’aplicació de la tecnologia i les eines que posa a disposició de les empreses la indústria 4.0.

 

L’alcaldessa de Sant Andreu de la Barca, Ana Alba, ha estat l’encarregada d’obrir la jornada i ha dit que “l’objectiu final és ampliar el nostre mercat i així incrementar les oportunitats de negoci a la comarca”.

 

La iniciativa també potenciarà el mercat laboral. Alba ha indicat que “és una oportunitat per a les persones sense feina i en una situació crítica, ja que es generaran més llocs de feina”.

 

La consellera de Desenvolupament Econòmic, Estratègic i Agrícola del Consell Comarcal del Baix Llobregat, Lourdes Borrell, ha recordat que el sector agroalimentari representa un dels grans eixos de la comarca del Baix Llobregat i ha afegit que “el nostre territori factura més de 10.000 milions d’euros anuals en tota la cadena de valor d’aquest sector”.

 

A la cadena de valor del sector alimentari s’inclouen les empreses que participen en la creació del producte, en la seva manipulació i transformació i en la seva distribució i comercialització.

 

Un dels punts positius del Baix Llobregat és que compta amb sòl agrícola per conrear, infraestructura per captar aigua i abastir els conreus, indústria productora d’aliments i infraestructures per gestionar els residus.

 

Dins del projecte es preveu realitzar accions de formació per a les persones que volen desenvolupar les seves competències digitals en la cadena de valor agroalimentària.