NOTÍCIES

Trobada de la ministra d’Indústria i l’alcalde per buscar una sortida a la crisi de Nissan

Es renova l’aposta de municipi pel sector de l’automoció
dimarts 02 de juny del 2020, Sant Andreu de la Barca
Trobada de la ministra d’Indústria i l’alcalde per buscar una sortida a la crisi de Nissan

L’alcalde de Sant Andreu de la Barca, Enric Llorca, ha participat aquesta tarda a una reunió amb diferents representants amb la finalitat de cercar una solució a la situació que viu l’empresa Nissan a Catalunya.

 

A la reunió, que s’ha dut a terme de manera telemàtica, ha participat la ministra d’Indústria, Reyes Maroto; la consellera d’Indústria i Coneixement, Àngels Chacón; el primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni; l’alcaldessa de Montcada i Reixac,  Laura Campos, i representants sindicats i de la patronal.

Els participants han acordat:

 

1.- Reafirmar el suport tant als treballadors directes de Nissan com als de les empreses auxiliars i a les seves famílies.

 

2.- Reforçar la unitat d’acció durant les pròximes setmanes, amb la finalitat d’instar l’empresa japonesa a complir amb la seva responsabilitat social davant del territori que l’ha acollit durant 40 anys.

 

3.- Reiterar la viabilitat de les plantes de Nissan mitjançant un pla elaborat pel Ministeri d’Indústria i la Generalitat, amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i el Consorci de la Zona Franca.

 

4.- Treballar per aconseguir mantenir l’activitat de Nissan i el clúster de proveïdors.

 

5.- Renovar la ferma aposta col·lectiva per l’automoció catalana i el compromís amb el conjunt de la indústria, com a sector clau de futur.