NOTÍCIES

Un nou cas d'èxit del programa Reempresa Mercats Municipals a Sant Andreu de la Barca

dijous 15 de febrer del 2024, Sant Andreu de la Barca
Un nou cas d'èxit del programa Reempresa Mercats Municipals a Sant Andreu de la Barca

El projecte, impulsat per la Diputació de Barcelona i la patronal Cecot, posa en contacte parades de mercat que necessiten relleu per evitarne el tancament, amb persones que volen engegar el seu propi negoci. La majoria de les cessions es produeixen per la jubilació dels propietaris.

 

Les dades del programa s’han presentat aquest dijous en un acte al mercat de Sant Andreu de la Barca, on han participat la diputada de Comerç i Consum de la Diputació de Barcelona, Olga Serra; l’alcalde de Sant Andreu de la Barca, Marc Giribet i Gavara, i el secretari general de la Cecot, Oriol Alba.

 

L’alcalde Marc Giribet ha remarcat que els Mercats “són un punt de trobada que mostren la vitalitat dels municipis perquè generen negoci i, sobretot, creen relacions i comunitat”, elements molt importants per a qualsevol poble o ciutat que també es converteixen “en els primers defensors dels productes de proximitat”.

 

La diputada Olga Serra ha destacat que el programa Reempresa Mercats Municipals permet “donar una segona oportunitat a les parades, mantenir vius els mercats i generar nova ocupació” amb persones reemprenedores que, a més, “no comencen de zero sinó que poden comptar amb l’avantatge d’iniciar una nova aventura comercial des d’un negoci ja en marxa que tenen ja clients i distribuïdors consolidats, i amb el suport i l’acompanyament de les persones cedents”.

 

Serra ha recordat que “els mercats municipals són espais d’intercanvi i de convivència” que, a més, “garanteixen un consum de proximitat amb productes frescos i de qualitat i un tracte únic i personalitzat”, motiu pel qual són una línia estratègica d’aquest mandat per a la Diputació de Barcelona.

 

Relleu generacional: el cas de la Judith

Durant l’acte ha explicat la seva experiència la Judith Elisabeth Chacha Chadán, reemprenedora de la parada de mercat “Queviures la Bodegueta” del Mercat de Sant Andreu de la Barca.

 

La Judith treballava en una empresa de neteja i col·laborava com autònoma en un negoci de lloguer de vehicles, però quan va tenir una nena fa dos anys va voler trobar una opció professional que li permetés passar més temps amb ella. Va veure l’anunci de la cessió de la parada i el passat mes d’abril va completar el procés de traspàs.

 

“Des del programa Reempresa Mercats Municipals em van posar les coses molt fàcils, facilitant-me tota la informació necessària sobre documentació, ajuts, associacions de comerciants, fires, etcètera”, destaca la paradista. La Montse i el Salvador, els antics propietaris, li van ensenyar el negoci des de zero. “Van estar mes i mig formant-me fins que es van assegurar que podria portar jo sola el negoci, i encara ara els truco quan tinc dubtes i venen de tant en tant a visitar-me, els sento com si fóssim família!”, assegura.