NOTÍCIES

Una desena d’alumnes busquen una segona oportunitat als estudis

Amb una formació adaptada a persones que no han acabat l’ESO
dimecres 05 de octubre del 2022, Sant Andreu de la Barca
Una desena d’alumnes busquen una segona oportunitat als estudis

Una desena de joves cursen aquest any el programa de formació i inserció (PFI) de comerç que es fa a l’equipament de les Escoles Velles.

 

Els PFI s'adrecen a joves d'entre 16 i 21 anys que no han finalitzat l'educació secundària obligatòria. Són estudis voluntaris i la seva durada és d'un curs acadèmic (1.000 hores).

 

Els aprenentatges són vivencials i vinculats amb l'entorn proper, i inclouen pràctiques en empresa; s'aprèn fent, utilitzant metodologies actives i globals.

 

Amb els PFI, d'una banda, es facilita la continuïtat formativa dins de la formació professional i, de l'altra, l'aprenentatge de les competències transversals i professionals necessàries per al món del treball.

 

Han de permetre el desenvolupament personal de l’alumne i l’adquisició de competències que el preparin tant per a la inserció social i laboral com per a la continuïtat formativa.

 

La superació d'un PFI, sempre que s'hagi cursat a un centre públic o un centre privat autoritzat per impartir ensenyaments d'ESO, permet a l'estudiant incorporar-se a un cicle formatiu de grau mitjà de Formació Professional, ja que aquests estudis comporten la superació del curs de formació específic que dóna accés als CFGM.

 

L’alcaldessa de Sant Andreu de la Barca, Ana Alba, ha donat aquest matí la benvinguda als participants i ha explicat que “l’objectiu del curs és aconseguir que tornin al circuit educatiu joves que estan en risc d’abandonar els estudis”.

 

Alba ha recordat que es tracta de cursos molt pràctics que permeten als joves aprendre una professió i poder fer-se un forat al mercat laboral.

 

“Iniciar-se en una professió també pot fer que es desperti en ells el gust pels estudis i decideixin continuar estudiant. Sens dubte aquí els assessoraran i donaran tota la informació que necessitin per poder continuar per aquest camí”, ha dit l’alcaldessa.