NOTÍCIES

Una desena d’entitats canines reten homenatge a la gossa Kènia de Sant Andreu de la Barca

Ha mort aquest mes de setembre
dijous 29 de setembre del 2022, Sant Andreu de la Barca
Una desena d’entitats canines reten homenatge a la gossa Kènia de Sant Andreu de la Barca

Una desena de Unitats Canines de policies locals del país han participat avui dijous a l’homenatge que ha fet l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca a l’agent canina Kènia.

 

L’animal, fundadora de la Unitat Canina de Sant Andreu de la Barca i que ha rebut diverses condecoracions al llarg de la seva carrera, ha mort aquest mes de setembre als 13 anys.

 

L’homenatge s’ha dut a terme en el marc de la Diada de la Policia Local de Sant Andreu de la Barca, que s’ha fet al Teatre Núria Espert.

 

La Kènia era un pastor alemany que va treballar més d’onze anys al cos, inicialment en la detecció de substàncies estupefaents.

 

L’agent canina va rebre la medalla al mèrit professional de la Unión Nacional de Jefes y Directivos de Policía Local (Unijepol) l’any 2018 per la seva actuació durant una intervenció, en la qual va salvar la vida del seu guia caní i propietari.

 

Arran d’aquesta intervenció en la que va resultar ferida, va estar sis mesos de baixa i a la seva reincorporació es va especialitzar en un programa pioner a Sant Andreu de la Barca que pretén aprofitar les qualitats terapèutiques dels gossos per ajudar a les persones amb Trastorn de l’Espectre Autista (TEA).

 

L’alcaldessa de la ciutat, Ana Alba, ha destacat que “la Kènia va saber ser ferma amb els delinqüents i amable i entregada amb les persones més vulnerables” i ha afegit que “aquest és el caire de la Policia Local en general, un cos que vetlla i garanteix els drets i els deures de les persones”.