NOTÍCIES

Una festa donarà pas a les obres per a la remodelació integral dels Jardins Pedemonte

És la primera de les actuacions previstes als parcs de la ciutat
dilluns 04 de juliol del 2022, Sant Andreu de la Barca
Una festa donarà pas a les obres per a la remodelació integral dels Jardins Pedemonte

La setmana de l’11 de juliol començaran les obres de remodelació integral dels Jardins Pedemonte, la primera de les actuacions que es faran als parcs i jocs infantils previstes per l’Ajuntament.

 

Per a acomiadar-nos del parc tal com ara el coneixem i per celebrar l’inici de les obres, el dissabte dia 9 s’han organitzat diverses activitats festives al barri.

 

La festa començarà a les 18.00 hores amb un espectacle itinerant que recorrerà els carrers de La Solana per convidar els veïns i veïnes a la festa que tindrà lloc als jardins. Allà s’ha previst l’actuació del mag Xavi Medina i d’un duo musical.

 

La reforma dels jardins

 

Està previst que la remodelació dels Jardins Pedemonte comenci la setmana d el’11 de juliol, quan es tancarà aquest espai públic, tot i que es mantindrà l’accés a la guarderia municipal que hi ha a l’interior.

 

Les obres compten amb un pressupost de gairebé 400.000 euros.

 

El projecte preveu una reforma integral de la zona, que posa l’accent en la millora de l’accessibilitat, l’increment de la varietat de la vegetació per augmentar la biodiversitat i la renovació del mobiliari urbà.

 

La proposta es completa amb nous camins de recorregut transversal, un recordatori de l’aigua i del patrimoni cultural existent, el manteniment de la graderia i nou enllumenat públic.

 

L’alcaldessa de la ciutat, Ana Alba, ha recordat que “l’actuació contribuirà a fer que aquesta zona de la ciutat, de més de 3.000 metres quadrats, sigui un lloc agradable i segur per a les persones”.

 

El pla de millora de la seguretat, previst per l’Ajuntament, contempla la col·locació de càmeres de videovigilància a la zona.

 

El projecte de reforma integral dels jardins preveu també l’ampliació i millora dels espais d’accés a l’escola bressol municipal per afavorir el pas dels alumnes i de les seves famílies.

 

Millora dels parcs infantils

 

 L’Ajuntament té previst un pla de millora de parcs i zones de joc infantil, que començarà a executar-se a mitjans del mes de setembre.

 

El primer pas ha estat l’elaboració d’una auditoria per part d’una empresa externa per valorar la situació en la qual es trobaven les zones de joc infantils de la ciutat, gairebé mig centenar.

 

L’estudi va assenyalar les prioritats i on era més urgent intervenir. D’aquesta manera es van assenyalar set parcs, que són els primers en els quals s’actuarà i les obres dels quals començaran a la tardor.

 

Les zones de joc de Martí i Pol, Mariana Pineda, Rosalía de Castro, del carrer Perú, de Salvador Espriu, de Josep Pla i de Clara Campoamor, són els que es remodelaran pròximament.