NOTÍCIES

El nord del Baix Llobregat fonamenta la recuperació econòmica en l’alimentació saludable i sostenible

Sis ajuntaments s’alien amb la Diputació per crear un ‘hub’ agroalimentari
dijous 22 de abril del 2021, Sant Andreu de la Barca
El nord del Baix Llobregat fonamenta la recuperació econòmica en l’alimentació saludable i sostenible

La Diputació de Barcelona i sis municipis del nord de la comarca del Baix Llobregat enceten un projecte per promoure aquesta zona en un hub agroalimentari i potenciar l’alimentació saludable i sostenible.

 

El projecte pretén fonamentar la recuperació econòmica de la zona en aquest sector.

 

La iniciativa es desenvolupa en el marc del programa “Treball, Talent i Tecnologia” de la Diputació de Barcelona, que finança el programa amb 300.000 euros i compta amb la participació dels ajuntaments d'Abrera, Collbató, Esparreguera, Olesa de Montserrat, Sant Esteve Sesrovires i Sant Andreu de la Barca.

 

La diputada de l’Àrea de Desenvolupament, Turisme i Comerç, Eva Menor, ha participat aquesta tarda en la presentació de la iniciativa, que s’ha fet a Sant Andreu de la Barca.

 

El programa pretén promoure el creixement i ajudar a la recuperació econòmica sostenible de la zona nord del Baix Llobregat, potenciant i dinamitzant tota la cadena de valor del sector alimentari, fent especial èmfasi en l'alimentació saludable i sostenible  

 

El primer pas de la iniciativa preveu fer una diagnosi de la situació actual a la zona pel que fa referència a la presència d’empreses d’aquest sector i possible mà d’obra.

 

Un dels punts positius de la zona és que compta amb sòl agrícola per conrear, infraestructura per captar aigua i abastir els conreus, indústria productora d’aliments i infraestructures per gestionar el residus.

 

L’objectiu és crear un hub tecnològic de referència en el sector alimentari, amb empreses i entitats públiques i privades, potenciar la inserció de persones en situació d'atur millorant la seva ocupabilitat i les seves competències tecnològiques, alhora que millorar la capacitació dels treballadors d’aquests sector d’alimentació per fer-los més competitius i posar en marxa accions que permetin dinamitzar tota la cadena de valor alimentària per millorar la competitivitat de les empreses, a través de l’aplicació de la tecnologia i les eines que posa a disposició de les empreses la indústria 4.0

 

A la cadena de valor del sector alimentari s’inclouen totes les empreses que participen en la creació del producte, en la seva manipulació i transformació i en la seva distribució i comercialització.

 

Es posarà èmfasi especial en l'alimentació saludable, considerada com aquella que permet un funcionament òptim de l'organisme i de la seva salut, tot sent al mateix temps completa, equilibrada, segura, sostenible i assequible.

 

El projecte preveu realitzar accions de formació a les persones que estan treballant en les empreses d’aquest sector, així com a les persones desocupades en recerca de feina, una vegada diagnosticades les necessitats de les empreses i identificades les oportunitats de millora.